SALLAI R. BENEDEK

Teljes szövegű keresés

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Nagy István államtitkár úrral már cseréltünk eszmét arról, hogy a Fidesz birtokpolitikája hogyan szolgálja az élelmiszer-biztonság csökkenését Magyarországon. Most konkrétan arra szeretnék rákérdezni, hogy talán az FM-ben is hallottak az elmúlt két hétnek az egyik ilyen élelmiszer-biztonsági botrányáról, hogy kiderült, hogy az Európai Unió nyugat-európai országaiban ugyanazon termékek, ugyanazon gyártók élelmiszerminősége magasabb élelmiszeripari elvárásoknak felel meg, mint Magyarországon, illetve Kelet-Európában.
Ez a botrány rámutatott arra, hogy Magyarországon gyakorlatilag az élelmiszer-biztonság védelmével kapcsolatos hatósági lánc - hiába vannak időszakos ellenőrzések, hiába igyekszik, nem múlt el nyomtalanul a leépítés háttere - nem tudja ellátni azt a feladatát, hogy megvédje a magyar állampolgárokat, a magyar társadalmat a gyengébb minőségű, rosszabb élelmiszertől. Nyilván az vezetett ide, hogy a Fidesz nagyjából Csányi Sándoron és Mészáros Lőrincen kívül nem nagyon látja a magyar élelmiszeripar fellendülésének lehetőségét, és ezért továbbra is ki vagyunk téve annak, hogy élelmiszer-üz-le-te-inkben túlnyomó többségében külföldről beérkező, gyengébb, silányabb minőségű élelmiszerek találhatóak.
Az a kérdésem, hogy így hét év kormányzás után mégis önök szerint kinek a felelőssége ez. Hiszen a magyar polcokon nincs más, mint amit önök megengednek, hogy odakerüljön. Semmi nem más nem kerül a polcokra, mint amihez önök hozzájárulnak.
Az a kérdésem, hogy elismerik-e, hogy önök alkalmatlanok arra, hogy a magyar állampolgárokat és a magyar társadalmat megvédjék élelmiszer-biztonsági tekintetben az egészségtelenebb élelmiszerektől.
Az a kérdésem, elismerik-e, hogy a Fidesz-KDNP és a földművelésügyi tárca alapvetően inkompetens abban, hogy megvédje a magyar társadalom egészségét és az élelmiszer-biztonságot Magyarországon.
És tisztelettel kérdezem, ha nem veszik zokon, hogy államtitkár úr elismeri-e azt, hogy Fazekas Sándor totálisan alkalmatlan arra, hogy Magyarországon a földművelés ügyét és az élelmiszer-biztonság ügyét egyáltalán képviselje a magyar kormányban. Erre várnám megtisztelő válaszait. Köszönöm szépen. (Taps az LMP és a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem