DR. HADHÁZY ÁKOS

Teljes szövegű keresés

DR. HADHÁZY ÁKOS
DR. HADHÁZY ÁKOS (LMP): Köszönöm szépen, elfogadom, különösen azért, mert részben Hódmezővásárhely a téma. Hódmezővásárhely számomra egy nagyon kedves város, ott kereszteltek meg az újtemplomban, és a nagyszüleim ott laktak, és minden nyarat ott töltöttem gyerekkoromban. Ezért is fáj, hogy amikor odalátogattam, akkor láttam, hogy az elsők között volt, amely elsötétedett, a LED-izzóknak köszönhetően.
Az is fájt, hogy úgy írták ki a közbeszerzéseket - megnéztem, hogy hogyan történik a közbeszerzések kiírása -, hogy gyakorlatilag nem kellett referencia, úgy bízták rá a teljes közvilágítás-cserét egy cégre, hogy előtte nem kértek referenciát. Akár egy állatorvosi cég is indulhatott volna ott, Szabó Lajos is indulhatott volna vagy az ő utóda is.
Ellenben viszont a többi városban, például Szekszárdon is már úgy lehetett csak indulni egy ilyen közbeszerzésen, hogy előtte az ember egyetlenegy városban 3-4 ezer lámpatestet felszerelt, és én azt gondolom, hogy ez nem véletlen. Tehát az, hogy Hódmezővásárhelyen bárki indulhatott volna, utána pedig az összes többi városban csak akkor, ha már 3-4 ezer lámpát felszerelt, ez nem véletlen, hanem ez egy nagyon komoly típusa a közbeszerzések megbu-herálásának, amikor olyan referenciákat kérünk, amire csak egyetlenegy cég alkalmas. Különösen súlyos itt, hogy a miniszterelnök akkor még leendő vejének a cégéről van szó, és különösen súlyos ez azért, mert tudjuk, hogy Szekszárdon ezzel a céggel egyébként már jóval előtte beszéltek.
A kérdésem az, hogy ön szerint is véletlen-e ez a jelenség, illetve a másik kérdésem az, hogy az OLAF ebben az ügyben indított-e vizsgálatot, és ezt a vizsgálatot lezárta-e, ha lezárta, milyen eredménnyel, és kaptak-e önök erről valamilyen értesítést. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem