DR. FÓNAGY JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársam! Az M49-es gyorsforgalmi út két különböző műszaki előkészítettségű szakaszból áll. Az M3-as autópálya és az országhatár közötti utat a 491-es számú főút becsatlakozása osztja két részre, a sztráda felé eső szakasz előkészületei előrehaladottabbak. A megvalósítani tervezett közúti fejlesztéseket a Magyarország rövid és középtávú közútfejlesztéséhez kapcsolódó beruházások összehangolásáról és azok 2022-ig történő megvalósításáról szóló kormányhatározat szabja meg. A kormányhatározatban ez a fejlesztés nem szerepel. Ezzel együtt a kormány negyedévente áttekinti a projektek előrehaladását, a projektlistát, s a szükséges feltételek fennállása esetén további fejlesztések megvalósításáról dönt. Tehát ha újabb pénzek jönnek be vagy valamelyik meghiúsul, akkor az ezen a listán lévők bejönnek. Épp ennek reményében dolgozunk a 49-es számú főút állapotának javításán. A 2017. évre vonatkozó útfelújítási program keretén belül megvalósul a 49-es számú főút összesen mintegy 6 kilométeres, Győrtelek környéki szakaszának felújítása, erre a közbeszerzési eljárás is folyamatban van. A felújításhoz szükséges források biztosításáról a kormány az elkövetkezendő hónapokban fog dönteni.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. öt évre mintegy 400 milliárd forint értékben kötött szerződést az állammal, ennek alapján kiszámíthatóbban s jobb minőségben, magasabb színvonalon tudja elvégezni a karbantartási és üzemeltetési feladatokat is. Ezen munkák megkezdéséig is (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a közútkezelő az összes szükséges intézkedést megteszi. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem