VOLNER JÁNOS

Teljes szövegű keresés

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Az elmúlt rövid időszakban két komoly kudarc érte a kormányt, két komoly kudarcot szenvedett el személyesen Orbán Viktor miniszterelnök úr is. Az egyik kudarc akkor érte, amikor egy össznemzeti ügyből, amit a magyar emberek 98 százaléka támogat, a migrációskvóta-népszavazásból sikerült egy érvénytelen, közjogilag érvénytelen népszavazást csinálnia, elérnie azt, hogy a magyar emberek Orbán Viktorra mondjanak nemet, és nem a migrációra.
A második ügy pedig az olimpiai kezdeményezés ügye volt, ahol a szintén erősen olimpiapárti magyar lakosság mondott nemet személyesen Orbán Viktorra és az általa vezetett kormányra egyszerűen azért, mert a magyar emberek attól tartottak, hogy ha megrendezik az olimpiát, akkor a Fidesz ugyanúgy szét fogja lopni az olimpiát, mint eddig az összes hasonló nagyberuházásnál, ahogy tobzódtak a korrupciós ügyekben.
Nagyon fontos rögzíteni azt, hogy ne csodálkozzon a kormány akkor, ha a paksi bővítés kérdése lesz a következő kampánytémája a baloldali politikai erőknek, és ebben is egy sikeres népszavazást fognak csinálni. Ezt is csak magának köszönheti a kormány, mert önök voltak azok, akik titokban mentek ki Moszkvába tárgyalni erről a megállapodásról, szakmai egyeztetések nélkül, az ország háta mögött kötöttek erről megállapodást, majd pedig titkosították a magyar gazdaság legnagyobb megrendelésének számító gigaprojekt gyakorlatilag ötven részletét. Ha ez bekövetkezik, és a baloldal ismét össze fog állni egy paksi bővítés elleni népszavazásnál, ezt is magának köszönheti a kormány, mert ennél is attól tartanak az emberek, hogy szét fogja lopni a Fidesz ezt a bővítést, ha megvalósul.
(15.20)
Ez az a politika, amely elűzi Magyarországról a fiatalokat. E miatt a politika miatt fordulhat elő az, hogy 2010-hez képest több mint kétszeresére nőtt a kivándorlási kedv, és hogy elmennek az embereink adót fizetni, értéket teremteni Nyugat-Európába, mert Magyarországon a fiatalok számára úgy tűnik, hogy egyre inkább élhetetlenek az élet feltételei.
Fontos, hogy rögzítsük: milyen országot is szeretnénk mi. Először is egy olyan országot szeretne a Jobbik, ahol nem Habony Árpádok, Mészáros Lőrincek, Garancsi Tiborok és nem a kormányfő közvetlen baráti, üzleti, rokoni érdekeltségeibe tartozó emberek gyarapodnak a leggyorsabb mértékben, nem ők halmoznak fel szupermilliárdokat egymás után, hanem azok az emberek, akiket valóban a vállalkozói tehetségük juttat abba a pozícióba, ahol vannak, és nem a kormányzati hátszél. Egy olyan országot szeretnénk, ahol a miniszterelnök gyermeke nem megy el Bahreinbe olaj- és gázügyekről tárgyalni mindenféle felhatalmazás nélkül, ahol ez nem fordulhat elő. Egy olyan országot szeretnénk, ahol nem járatja úgy a bunkóságot és a korrupciót csúcsra a kormány, mint ahogy azt önök teszik, államtitkár úr. Milyen dolog lebuzizni a legfőbb politikai ellenfelüket? Ez az alpári stílus a Magyar Országgyűlésben, a magyar politikában egészen addig, amíg az önök főnöke, Orbán Viktor nem aljasította el a politikai közéletet (L. Simon László: Micsoda? Ki?), nem volt divat. Ilyet nem tettünk. Senki. Még a szocialisták sem tettek ilyet, mert nem volt hozzá gusztusuk, nem volt hozzá orruk. Önök olyan mélyre süllyedtek, mint a magyar politikában eddig senki nem tette. (Zaj a kormánypárti padsorokban.)
Fontos az, hogy legyen elszámoltatás végre. Ugyanis látható a 4-es metró ügyéből is, hogy semmiféle elszámoltatást magától a kormány nem hajlandó végrehajtani. Most már Brüsszelből koppan-tanak a fejükre, hogy a tolvajokat megpróbálják felelősségre vonni egyáltalán. Fontos látni azt, hogy meg kell csinálni a korrupcióellenes ügyészséget, végre kell hajtani az elszámoltatást.
Még egy nagyon fontos dolog, államtitkár úr. Tudom, hogy önök nem kis részben aktív kormányzati, parlamenti segítséggel törvényesítették a korrupciónak nem egy válfaját. Ezért mondom, hogy törvényes megoldást kell arra teremteni, hogy akár egy oligarchaadó formájában az elmúlt években meggazdagodott kormányközeli fideszes milliárdosoktól visszavegyük azt a pénzt, amit az önök kormányzati hátszele meg a parlamenti fideszes képviselők segítségével tudtak szerezni. Meg kell adóztatni ezeket az embereket úgy, hogy belefeketedjenek, és azt a pénzt, amit ilyen módon vissza fogunk szedni, a nép céljaira, az oktatásra, az egészségügyre, a kisnyugdíjasokra, a jövőre fogjuk fordítani. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem