ELNÖK

Teljes szövegű keresés

ELNÖK
ELNÖK: Vona Gábor képviselő úr neve jelent meg a monitoromon. Vona Gábor úr, miután ügyrendi hozzászólást nem tehet a házszabály értelmében (Orbán Viktor távozik az ülésteremből.), egyetlen indoka lehet jelentkezésének, amit informálisan meg is osztott velem, hogy ő úgy érzi, személyes megtámadtatás érte, és erre szeretne válaszolni. Ez még egyébként a szoknyás hasonlat viszonzása után történt meg, a monitor szerint. Én sem akkor, sem azóta nem érzem úgy, hogy Vona Gábor frakcióvezető urat bármilyen olyan méltánytalan személyes támadás érte volna, amely meghaladta… (Felzúdulás a Jobbik padsoraiban.) azt a stílust, tónust, amelyet az ellenzéki képviselők engedtek meg maguknak (Z. Kárpát Dániel tapsol. - Szórványos taps a Fidesz soraiból.), illetve ami indokolná egyáltalán objektíve a személyes megtámadtatás okán való szót kérést. Tehát én a magam részéről ezt nem látom indokoltnak.
A házszabály ilyen esetekre úgy rendelkezik, hogy ebben az esetben a plénum, az Országgyűlés kézfelemeléssel, vita nélkül határoz, ezért megkérdezem a tisztelt Házat, hogy a napirenden kívüli felszólalások végén kíván-e Vona Gábornak személyes megtámadtatás okán szót adni. Aki igen, kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Köszönöm szépen. Aki nem? (Szavazás.) Az utóbbi a látható többség. Úgyhogy Vona Gábor képviselő úr… (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Éljen a demokrácia!) Kérem tisztelettel, a demokrácia általában szabályokon keresztül él, és én ezeket a szabályokat igyekszem betartani.
Úgyhogy eszerint akkor áttérünk a napirend előtti hozzászólások előre bejelentett sorára.
Elsőként Bangóné Borbély Ildikó képviselő asszonynak, az MSZP frakciójából adnám meg a szót, aki „Az embertelenség minisztériuma” címmel fogja elmondani napirend előtti hozzászólását, miután kevésbé érdeklődő képviselőtársaink csendben és nagyon gyorsan elhagyják az üléstermet. (Rövid szünet. - A képviselők egy része távozik az ülésteremből.) Parancsoljon, képviselő asszony!

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem