DR. HADHÁZY ÁKOS

Teljes szövegű keresés

DR. HADHÁZY ÁKOS
DR. HADHÁZY ÁKOS (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Az elmúlt hét végén megtudtuk, hogy sikerült annyi aláírást összegyűjteni, amennyi szükséges ahhoz a népszavazáshoz, amelyik az olimpiáról fog szólni vagy kellene szólnia.
Az LMP ennek nagyon örül, hiszen az LMP volt az a parlamenti párt, amelyik ennek az ötletnek a legeleje óta ellenezte ezt az ötletet, meglehetősen egyértelmű indokokkal. És nagyon örülünk ennek az eredménynek, hiszen úgy gondoljuk, ez a józan ész győzelme.
Nagyon sokat fogunk még beszélni erről a témáról, nyilvánvalóan kell majd még beszélni. Egyetlen szempontot szeretnék kiemelni, ez pedig az, hogy a közvéleménykutatások néhány hónapja még azt mutatták, hogy az emberek 50-50 százaléka még támogatta vagy ellenezte ezt az olimpiát, talán még egy picit a többsége ellenezte. Azonban miután megismerték ezeket a tényeket, amiket mi is elmondtunk és nagyon sokan elmondtak, akkor a közvéleménykutatások alapján az emberek többsége ma már ellenzi az olimpiát. Ez egy nagyon-nagyon fontos közvéleménykutatási eredmény, és egy nagyon-nagyon fontos üzenete van számunkra, az ellenzék számára és a kormány számára is.
Ugyanis ebben a témában láttunk egy hatalmas propagandakampányt, több milliárd forintot elköltött már a kormány azért, hogy népszerűsítse a hazai olimpia rendezését - ez nem volt sikeres. Ez azt mutatja, hogy jelenleg van még annyi sajtó, van még annyi független sajtó, ahol megjelenhetnek az észérvek, és bizony át lehet fordítani az emberek gondolkodását; rájöhetnek olyan dolgokra, amiről azt szeretné a kormány, hogy ne jöjjenek rá. Ilyen például a korrupció témája is. Minden közvéleménykutatás azt mutatja, hogy a magyar emberek egyre inkább tudatában vannak annak, hogy mekkora a baj; tudatában vannak a korrupció szintjének; tudatában vannak annak, hogy nem volt még soha akkora, mint amekkora ma Magyarországon - ezt a közvéleménykutatások is megmutatják, illetve mindannyian érezzük ezt.
(14.50)
Önök is érzik ezt, hogy ma még van sajtó, ma még van hangja a józan észnek, de ezt nem szeretnék. A parlamentbe bejönni ma már túl sok értelme nincsen, hiszen a törvényeket gyakorlatilag úgy hozzák, hogy egyik nap behozzák, másnap meg már meg is lehet szavazni.
Mindenki tudja, nincs értelme annak, hogy itt bármilyen észérvet elmondjuk, úgy is meg fogják szavazni, de néha vannak még dolgok, amiket hallunk, és azt érdemes meghallani. Például azt, amikor azt mondja nekünk egy fideszes képviselő, hogy 2017-ben a miniszterelnök csendet akar. Csendet akar, nem akarja azt, hogy szó legyen a korrupcióról; ne legyen szó a kellemetlen témákról a kormánynak. Nyilvánvalóan tovább fognak folytatódni azok a folyamatok, amelyek a sajtó bedarálását, a sajtó felvásárlását piszkos pénzekből vagy pedig kormányzati pénzekből folytatják.
Folytatódik az a propaganda, az az ordító sikerpropaganda, amelyet hatalmas plakátokon hirdetnek, csak nagyon sokszor a kis apró betűs részek, a csillagozott részek elmaradnak, például az, amikor azt mondják, hogy 1 millió munkahely teremtődött, csak éppen nem írják oda, hogy az az 1 millió nem Magyarországon teremtődött.
Ezek a propagandaköltések, a propagandaminisztérium propagandaköltései gyakorlatilag a hűtlen kezelést jelentik, hiszen a magyar reformok például vagy működnek, vagy nem működnek. Viszont ha működnek, akkor nincs értelme reklámozni ezt, ha pedig nem működnek, akkor meg pláne nincs értelme reklámozni ezeket. Magyarországon a propaganda ma olyan sebességgel zajlik, mint a Rákosi-rendszerben, a kommunista rendszerben. Ott is azért ordított a propaganda, hogy csendet szeretnének elérni, de ott se tudták elérni. Itt sem fogják elérni a csendet, azonban az mindenképpen elmondható, hogy amikor a 2018-as választásról beszélünk, akkor az a választás nem lesz tisztességes, hiszen az a rendszer, amelyben sok-sok milliárd forintot elkölt a kormány hűtlen kezeléssel, mint mondtam, a propagandára, a sikerpropagandára, az ellenzéknek pedig jóval kevesebb pénze van erre, az a választás ugyanúgy nem tisztességes, mint ahogy nem tisztességes az a választás, ahol több százezer magyar embernek nem engedik meg a levélben szavazást, pedig ugyanolyan magyar emberek azok, akik Erdélyben vagy Délvidéken vannak, de nem engedik meg nekik a levélben szavazást.
Mindent meg kell tenni ez ellen a propaganda ellen. De azt is elmondjuk, ha így marad, akkor sem lesz csend, ahogy nem volt csend Rákosi idejében sem. Az emberek elmondták maguknak, hogy mi az igazság, ugyanúgy elmondjuk mi is, hogy mi az igazság, és az emberek most is el fogják mondani, hogy mi az igazság. Ha véletlenül csend lesz, az semmi más nem lesz, mint a vihar előtti csend. Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem