DÖMÖTÖR CSABA,

Teljes szövegű keresés

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Én is nagyon kíváncsian hallgattam a felszólalását, már csak azért is, mert az ön pártelnöke valóban azt mondta korábban, hogy elvette a párt lelkét, és az ember kíváncsi arra, hogy milyen javaslatokat tesz egy olyan párt, amelyiknek nincs lelke.
Nem tudjuk, milyen világ jönne egy Jobbik-kormányzás idején, de az adócsalók biztosan vágyakoznak rá. Mégiscsak van egy jobbikos vezető, aki jelentős köztartozással adott túl a cégein úgy, hogy senki nem vonta felelősségre őt ezért. Talán itt lehetne elkezdeni az elszámoltatást. Nem tudjuk, milyen világ jönne egy Jobbik-kormányzás idején, de feltételezzük, hogy önök az érpataki modellre valóban építenének.
Mert önök megállapodást kötöttek egy olyan polgármesterrel, aki ellen azért nyomoznak, mert félrevezető szerződésekkel és trükközésekkel szerzett meg ingatlanokat. Nem tudjuk, hogy milyen világ jönne, de akár még a lakásmaffia is megirigyelhetné, valóban. Azt csak reméljük, hogy egy jobbikos kormányzás idején a polgármestereknek nem kellene félmeztelenül ülniük az irodájukban, ahogy tette azt az ózdi polgármester, azóta sem tudjuk, hogy miért.
Tisztelt Frakcióvezető Úr! Amikor egy magát felelősnek tekintő párt a jövőbeni terveiről beszél, illik komolyan venni, illik meghallgatni, megvizsgálni, hogy ezek az előterjesztések, javaslatok mennyire megalapozottak. Egy felelős, elvi alapokon álló párt esetében ez lenne a helyzet. De ezek a feltételek a Jobbik esetében sajnos nem adottak. Gyakorlatilag tele van a padlás azokkal az esetekkel, amikor a Jobbik felülírta saját korábbi elveit. Csak pár példa a teljesség igénye nélkül.
A Jobbik volt az, amelyik korábban földosztást ígért, majd erőből támadta a „Földet a gazdáknak!” programot. (Gőgös Zoltán: Mert az nem az volt!) A Jobbik volt az, amelyik kivonta magát a kvótanépszavazási kampányból. Ha önök, amint mondta, valóban a kvótanépszavazás sikerét akarták, akkor mondja már meg, hogy miért nem kampányoltak. Akkor miért van az, hogy amikor egyértelmű, 98 százalékos volt (Dr. Gyüre Csaba: Te kampányoltál, Csaba?) a népszavazás eredménye, akkor miért nem szavazták meg az ebből fakadó alkotmánymódosítást? És úgy nem szavazták meg, hogy korábban az alaptörvénymódosítás meg nem szavazását hazaárulással tekintették egyenrangúnak. (Dr. Gyüre Csaba: Az állam pénzét költöttétek, nem a tiéteket!) A Jobbik volt az egyébként, amely rendre a magyar vállalkozásokra hivatkozik, de az elnöke tavaly év végén nem szavazta meg az adócsökkentési intézkedéseket, amelyeknek köszönhetően csökkent többek között a társasági adó és még egy sor további adónem. Hogy folytassam a sort: önök beszéltek arról, hogy az iszlám az emberiség utolsó reménye, majd egy jobbikos önkormányzat elfogad egy iszlámellenes rendeletet. A Jobbik beszél egyébként átláthatóságról úgy, hogy megtűr egy kémet a soraiban.
De hogy még egy aktuális beszédes példát mondjak: a maguk pártja írt kedveskedő levelet hanuka alkalmából úgy, hogy még most is itt ülhet az önök soraiban az a képviselő, aki beleköpött a Duna-parton a cipőkbe, és utána még másokat is erre biztatott. Az MSZP meg hallgat ebben az ügyben. Nem csoda, ha a Jobbik tagsága ezek után teljesen összezavarodott. Ezt az elváltozást már az önök tagjai sem értik, ezért oszlanak fel az alapszervezetek Vámosmikolától Újfehértón át Nagybörzsönyig. Ez a következmény.
Tisztelt Frakcióvezető úr! Teljesen egyértelmű, hogy a Jobbik egy olyan párt lett, amely a pénzért és a hatalomért mindenre képes és annak az ellenkezőjére is. Naponta írják felül korábbi elveiket, miközben a pártelnök legnagyobb teljesítménye az, hogy egy bakmacskával szelfizget. Ez tinédzserkorban talán még elmegy, de egy néppárt vezetéséhez édes kevés. Mindenesetre jó munkát kívánok önöknek a tavaszi ülésszakra, kevesebb cicás szelfit és több lelket. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem