MAGYAR LEVENTE

Teljes szövegű keresés

MAGYAR LEVENTE
MAGYAR LEVENTE külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Úr! Mellébeszélésben nehéz volna felülmúlni azt, amit előadott az elmúlt percekben.
Azt gondolom, az, hogy a parlamenti interpelláció értékes lehetőségét arra felhasználni, hogy zavaros, meglehetősen összefüggéstelen, hitelt érdemlő tények által alá nem támasztott, tehát megalapozatlannak mondható vádaskodásokat fogalmaz meg a kormány egyik legtapasztaltabb tagja ellen, azt mutatja, legalábbis arra enged következtetni, hogy a Jobbiknak 2017 télutóján, egy bő évvel a következő országgyűlési választások előtt sincsen semmi érdemi mondanivalója Magyarország jövőjével kapcsolatban. Ez a tény minden bizonnyal az önök egyre szűkülő táborában meglehetős zavarodottságot kelt. Talán elvárható volna egy komoly politikai erőtől, hogy ne ezen a színvonalon kommunikáljon a parlamentben.
Tisztelt Képviselő Úr! Ha ilyen vádakat fogalmaz meg, akkor ezt legközelebb valamilyen hitelt érdemlő adattal támassza alá. Különösen megütközést keltő és visszatetsző, képviselő úr, hogy egy évekkel ezelőtti válóperben felmerült magánéleti, magán anyagi viszonybeli momentumokat hánytorgat itt fel, citál az ország nyilvánossága elé. Bizonyára ön is tisztában van azzal, hogy egy ilyen magánéleti krízis során milyen szélsőséges érzelemdemonstrációra kerülhet sor. Itt most arról van szó, hogy egy három-négy évvel ezelőtti magánéleti krízisben felmerült kérdéseket hoznak fel a parlamentben, még egyszer: teljesen összefüggéstelenül, és az adott politikai kontextustól teljesen függetlenül. Biztosíthatom egyébként a képviselő urat arról, hogy amennyiben, ne adja isten, ön kerül hasonló helyzetbe, egészen biztosan nem fogjuk azt felhánytorgatni (Folyamatos közbeszólások a Jobbik padsoraiból.), és ország-világ előtt megvitatni az ön ilyen belső magánügyeit.
Nagy tisztelettel arra biztatom a képviselő urat, hogy tekintve, hogy Mikola államtitkár úr, azt gondolom, több évtizedes karrierje során számtalan alkalommal bizonyította a nemzet iránti elkötelezettségét, bizonyította azt, hogy mind orvosként, mind politikusként, mind szakminiszterként megállja a helyét, és miután valószínűleg háromszor annyit szolgált a közéletben, mint mi ketten együttvéve, javaslom önnek, hogy már csak a korbeli és a szakmai teljesítménybeli különbség okán is nagyobb tisztelettel beszéljen az államtitkár úrról. (Mirkóczki Ádám: Akkor lehet lopni, ugye?)
És ha legközelebb ilyen jellegű vádakat fogalmaz meg, akkor ezeket, még egyszer, ne a parlament, a politika nyilvánossága előtt, hanem a megfelelő hatósági úton intézze, ennél diszkrétebben; bár biztosíthatom a képviselő urat arról, hogy ott sem fog előrébb jutni, ugyanis ez egy minden megalapozottságot nélkülöző politikai koholmány, amivel ön itt előállt.
(17.20)
Amennyiben Mikola államtitkár úr magánéletével kapcsolatban bármilyen hatósági lépést tenni kíván, erre biztatom önt, de még egyszer arra kérem, hogy az ország nyilvánossága előtt, a parlament nyilvánossága előtt ezeket a témákat diszkrétebben vitassuk meg, ha lehet, akkor egyáltalán ne vitassuk meg, ahogyan egyébként, tisztelt képviselő úr, biztos lehet abban, hogy ha ön kerül ilyen helyzetbe, azt senki nem fogja magának felhánytorgatni. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem