KIS MIKLÓS ZSOLT,

Teljes szövegű keresés

KIS MIKLÓS ZSOLT,
KIS MIKLÓS ZSOLT, a Miniszterelnökség államtitkára: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Képviselő Úr! Mint azzal bizonyára ön is tisztában van, a 2016. év egyik változása volt, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalt megszüntettük jogutódlással. Most azon nem szeretnék vitát nyitni, hogy ez egy jól működő hivatal volt-e. Azt gondolom, hogy az elmúlt években elsősorban inkább a kritikus hangvételek voltak erősek, főleg amikor a gazdálkodókat valaki megkérdezte.
A legfontosabb azonban az, hogy természetesen a feladatot valakinek el kell végeznie, és részben a Magyar Államkincstárhoz, részben pedig a megyei kormányhivatalokhoz került ennek a feladatnak az ellátása.
Ami nagyon fontos még nyilván egy ilyen kifizetéskor, hogy ennek a szervezetnek legalább egy feltételes akkreditációja megjelent. Jelentem, december 27-től az Államkincstár akkreditációját megszerezték, és év végéig, illetve október 15-ig pedig a végleges akkreditációt is. Nem merném azt mondani, hogy a kifizetésekkel gond van, ugyanis ha egészen pontos statisztikai számokat kívánok mondani, akkor a logikában, amit képviselő úr említett, a következő a változás. 2017 január-februárja helyett mi a kifizetéseket majdhogynem teljes egészében előrehoztuk 2016-ban, ugyanis 2016. november 1-je és 2016. december 31-e között 223 milliárd forint került kifizetésre. Csak összehasonlításként jelzem, hogy 2015-ben ez 160 milliárd forint volt, és összességében az az összeg, amelyet 2016-ra teljes egészében úgymond prognózisként jeleztünk, ehhez képest a Kincstár több mint 80 milliárd forinttal ezt a kifizetést túlteljesítette.
A korábbi időszakokban sem volt egyébként jellemző, hogy a januári időszakban nagyon meglódult volna a kifizetés. Általában ez február, illetve március folyamán került kifizetésre a legtöbb esetben. Ez most is így van. Ezen a héten is indultak kifizetések, eddig, igaz, csak 6 milliárd forint értékben, de a területalapú támogatások, a zöldítési kifizetések is folyamatosan rendelkezésre állnak, és ami még talán jó hír, azt majd a következő egy percben fogom elmondani. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem