MIRKÓCZKI ÁDÁM,

Teljes szövegű keresés

MIRKÓCZKI ÁDÁM,
MIRKÓCZKI ÁDÁM, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! A Jobbik az előterjesztés céljával egyetért, az előterjesztést támogatja, és természetesen a végszavazáson igennel fogunk szavazni.
Én nem ismételném meg azt a nagyon sok érvet, ami elhangzott az előterjesztés mellett és szükségessége gyanánt. Ugyanakkor egy dolog eszembe jutott Soltész államtitkár úr indoklásából, érveléséből kifolyólag, amikor államtitkár úr azt mondta, egyébként teljesen jogosan és helyesen, hogy nagyon sok, főleg kisgyermekes család nagypénteken már eleve szabadnapot vesz ki, hogy otthon lehessen. Én szinte szóról szóra ugyanezt az érvelést mondtam, többször, több éven keresztül benyújtottunk egy hasonló javaslatot, igaz, az nem nagypéntekre, hanem december 24-ére, szentestére vonatkozott, ahol ezek az érvek szinte fokozottan igazak. December 24-e alapból már a téli szünetre esik, aki gyermeket nevel, annak talán még nehezebb megoldani.
Azt javasolnám, azt kérném a nagypénteki előterjesztést látva - és vélhetően ez át is fog menni, én nem gondolnám, hogy lesz olyan, aki nemmel fog szavazni -, hogy következő ütemben adott esetben a minisztérium vagy a kormány vagy kormánypárti képviselők gondolkodjanak el azon, hogy a december 24-e szerintem gazdaságilag még kevésbé figyelembe vehető, szerintem sokkal kisebb károkat okozna még a munkáltatóknak is, hiszen ott már effektíve érdemi munkavégzés nem folyik. Ha valahol dolgoznak, ott is csak délig mennek, a buszok csak 6 óráig járnak.
(20.00)
Nem akarom sorolni a különböző ágazatokat, de ha valahol a legkisebb anyagi kárt okozza, mondjuk, egy munkáltatónak a munkaszüneti nap vagy adott esetben a szabadnap, az éppen a december 24-e lenne. Azt gondolom, hogy érdemes ezen javaslat kapcsán is elmenni vagy továbbmenni, amint erre lehetőség van, tegyük meg azt is, mert ahogy nagypéntekkel kapcsolatban nagyon sok embert bosszant a munkavégzés és az ünnep nem kellő eltöltése, azt gondolom, hogy december 24-e kapcsán is ez igaz.
Érdemes ezt továbbgondolni, én csak ezt kérem, hogy a jövőben ezen is gondolkodjunk el. Mi azt is támogatnánk. Természetesen, ha 24-e kapcsán nem egy tizenkettedik munkaszüneti napot hirdetne a kormány vagy nem olyan javaslat érkezne, akkor el lehet esetleg magán azon gondolkodni, hogy akkor legyen az egy szabadnap. Azok a szolgáltatások, amelyek nélkülözhetetlenek, azok menjenek, de akinek csak lehet, nemcsak vallási szempontból, hanem egyszerű kényelmi szempontból és ünnepi szempontból is tegyük könnyebbé az életét. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem