NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN
NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Ma Szent György napja van, ahogy alelnök úr is megemlékezett a megnyitójában. Szent György keresztény mártír, aki a kereszténységért, a keresztényekért halt meg, mert nem akart részt venni a keresztények elleni üldözésben. Ezen a napon ünnepli többek közt a cserkészet, illetve jó néhány város és a rendőrség is a saját napját, a Szent György-napot, és én szeretnék köszönetet mondani a Fidesz- és a KDNP-frakció nevében a magyar rendőröknek azért az állhatatos és kitartó munkáért, amelyet Magyarország biztonsága érdekében tesznek. Itt elsősorban a határvédelmi feladatokra gondolok, de természetesen láthattuk az elmúlt napok tüntetéseinél is, hogy bármennyire is provokálták a rendőröket Soros György megbízottjai, bármennyire is várták már, hogy elcsattanjon egy pofon is az utcákon a békés járókelőkbe, közlekedőkbe belekötve, a mi rendőreink mindig törvényesen és szakszerűen jártak el. Köszönet érte. A határoknál pedig nemcsak Európa és Magyarország biztonságát, a magyar emberek és az európai kultúra biztonságát őrzik rendőreink, hanem azokkal a menekültekkel is, akik valóban menekültek és részt vesznek a menekültügyi eljárásban, humánusan és emberségesen bánnak, humánus és emberséges körülményeket biztosítanak számukra, amíg ez az eljárás lefolytatódik.
Nos, ez nem mindenkinek tetszik, nem mindenki elégedett ezzel. Soros György és a hazai, illetve európai megbízottjai például teljes egészében nem, hiszen ők egy egészen más politikát folytatnak. Ők nem a menekültek érdekében beszélnek, hanem ők az illegális bevándorlókkal szeretnék Magyarországot és egész Európát elárasztani. Mi ezzel szemben, meghallgatva 2015-ben a nemzeti konzultáción a magyar emberek véleményét és azt megfogadva, illetve a 2016. október 2-ai népszavazáson 98 százalékos támogatottsággal kimondott véleményét az embereknek, hogy se nyugatról, se keletről, se délről ne engedjünk be illegális bevándorlókat, mi magunk szeretnénk az ügyeinket intézni, meg szeretnénk őrizni nemzeti kultúránkat, meg akarjuk őrizni azokat a vívmányokat, amiket az elmúlt hét évben a szocialista-liberális mélyrepülés után sikerült elérni a gazdasági, a szociális területen, akár a bérek felzárkóztatása területén, és ezért meg kell védenünk az országot.
Nos, ők ezzel szemben azt szeretnék, ha megnyitnánk a határainkat, ők le szeretnék bontani azt a műszaki és jogi határzárat, amelyet az elmúlt másfél évben sikerült kiépítenünk, amelynek következtében a sok, a napi 10-11 ezres illegális bevándor-lás-özönlésnek megtapasztalhattuk az áldatlan állapotot okozó jeleit akár a határ mentén, a határ menti falvakban, akár az autópályákon, a nemzetközi vonatokon vagy ne adj’ isten a Keleti pályaudvaron, nos, ezt teljes egészében megállítottuk, és ők ezzel ellentétesen szeretnének döntéseket kicsikarni. Most ezért utazott Soros György Brüsszelbe.
Itt azért felmerül a kérdés, pontosan tudjuk a motivációit, tehát a kerítés lebontása, az illegális bevándorlók beutaztatása, az automatikus szétosztás nyugatról visszafelé. De ki hatalmazta föl Soros Györgyöt arra, hogy mielőtt a magyar miniszterelnök Brüsszelbe hivatalosan kimegy és az Európai Unió, az Európai Bizottság vezetőjével tárgyal, ő előtte már elmondja, hogy mit kell tenni az Európai Bizottságnak Magyarországgal szemben? Szavazott erre a Soros Györgyre itt Magyarországon valaki? Megbízta valaki ezzel a feladattal, hogy Magyarország úgymond érdekeit képviselje? Természetesen minderre „nem” a válasz. Én azt gondolom, jól kitapintható, hogy miért van ott Soros György; azért, mert óriási nyomást szeretne gyakoroltatni az országra.
Tehát még egyszer, ő azt szeretné, ha az ő álláspontja, az ő érdekei, egy milliárdos érdekei győznének Magyarországon, szemben a magyar emberek akaratával és szemben a magyar emberek érdekével. Azt gondolom, hogy nekünk meg kell állítani Soros Györgyöt, meg kell állítani Brüsszelt, erre jó lehetőség a nemzeti konzultáció. Én arra kérek mindenkit itt a parlamentben is, hogy töltse ki a nemzeti konzultációs ívet (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), és segítse a kormány ellenállási munkáját. Köszönöm szépen. (Szilágyi György: A „Soros-kormány” felszólalását hallottuk! - Közbeszólások a Jobbik soraiból. - Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem