DR. MIKOLA ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. MIKOLA ISTVÁN
DR. MIKOLA ISTVÁN külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! A magyar kormány által a határon túli magyarságnak nyújtott, minden korábbinál jelentősebb gazdaságfejlesztési támogatás legfőbb célja, hogy a szülőföldjén tartsa a magyar közösséget, helyben segítse elő a magyar családok megélhetését. A kormány a 2016-2018 közötti időszakban több mint 30 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást és 30 milliárd forint kedvezményes hitelt biztosít a vajdasági stratégia céljainak megvalósítására. A vajdasági gazdaságfejlesztési stratégia úttörő a hasonló külhoni gazdaságfejlesztési programok megvalósítása terén, amelynek végrehajtásával egy új korszak kezdődött a határon túli magyarság életében.
A programot 2016 februárjában indítottuk el Magyarország Kormánya és a Vajdasági Magyar Szövetség együttműködésében, és ennek végrehajtása azóta is töretlen sikerrel zajlik. A program indulása óta több mint hatezer nyertes gazdaságfejlesztési pályázat született, közel 10 milliárd forint értékben, a programot bonyolító Prosperitati Alapítvány által meghirdetett, a mezőgazdaság, turizmus, vállalkozásfejlesztés, illetve ház- és földvásárlás kategóriában két pályázati felhívás keretében.
A termelők és kisvállalkozások támogatásával sikerült megteremteni azt a bázist, amelyre alapozottan a magasabb hozzáadott értékkel bíró, hosszú távú gazdaságfejlesztést lehetővé tevő munkahelyteremtő, beszállítói hálózatot működtető, illetve mezőgazdasági termelőket integráló beruházások is elindulhattak. Erre alapozva 2016 novemberében megnyitottuk a pályázási lehetőséget azon vállalkozások részére, amelyek a mezőgazdaság és az ipar területén jelentős munkahelyteremtő nagyberuházásokat képesek megvalósítani.
(14.00)
A beruházások finanszírozása a magyar költségvetés által biztosított vissza nem térítendő támogatásból, kedvezményes hitelből, valamint a vállalkozók által biztosított önrészből áll. A fejlesztések megvalósulásával ezres nagyságrendben hozunk létre új munkahelyeket, illetve integrálunk mezőgazdasági termelőket (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), akik így biztos megélhetésre számíthatnak a Vajdaságban. Köszönöm a figyelmet.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem