Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Teljes szövegű keresés

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mivel már két olyan kormánypárti képviselő is megszólalt, aki érdemi szakmai álláspontot osztott meg velünk, ezért szeretnék reagálni elsősorban Czomba államtitkárra.
A Jobbik koncepciója nem a bérek erőszakos emelésén alapul. A mi modellünk, ha vennék a fáradságot és megismernék, egy átfogó, versenyképességet javító, termelékenységet javító modell, termelést támogató adórendszerrel kiegészítve oly módon, hogy reagálnánk arra, amire önök nem reagálnak, hogy a magyar cégek versenyképessége három és fél-négyszeres szinten elmarad a nyugati társaságokétól. Nem azért, mert a magyar emberek kevesebbet vagy rosszabbul dolgoznak, hanem mert olyan gazdasági klímát tetszettek kialakítani, ahol a stratégiai szerződéseikben nemcsak indokolatlanul kedveznek a multihálózatoknak, de ezen szerződésekben egyszer sem kötötték ki a munkabér-kiegyenlítésnek legalább a szándékát, legalább a hosszú távú keretrendszerét.
Itt van előttünk a Globopolis vizsgálata, bárki az okostelefonján elérheti. Ebből kiderül csak a regionális országok vizsgálata alapján, hogy lehet ezt máshogy is. Azt találjuk, hogy míg Magyarországon a tucatnyi legnagyobb multicég átlagosan 0,35 százaléknyi adóterhet vállal, addig Csehországban ugyanez az érték 20 százalék fölötti. Több mint hatvanszor több közterhet vállalnak ott szinte ugyanezek a cégek úgy, hogy nem tépik fel a kábeleket, nem lépnek le az országból.
Tehát aljas hazugság az, amit a miniszterelnök és csapata elmondott Szaúd-Arábiában például, hogy Magyarország csak az olcsó munkaerő és a rugalmas munka törvénykönyve miatt lehet versenyképes. Egyáltalán nincs ez így. A stratégiai szerződéseket kell tehát újragondolni, termelékenységi, versenyképességi fejlődést hozni Magyarországra és azt a gyarmati státuszt kellene felszámolni, aminek a kivándorlás egy tünete. Mert példának okáért a devizahitelesek megoldatlan helyzete vezetett oda, hogy nagyon sokan a nyugati bérből fizetik az itteni devizahitelüket.
Ne tegyenek úgy, mintha ezek a jelenségek nem léteznének, mert rendszerszintű, átfogó megoldás szándékát hoztuk ide, kezeljék ezt tehát a kellő komolysággal! Köszönöm a lehetőséget. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem