DR. SZÉL BERNADETT

Teljes szövegű keresés

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Köszönöm, elnök úr. Nekem az az érzésem, hogy itt mintha kettő mozit néznénk. Szeretném leszögezni, egyáltalán nem érdekel, hogy a Fidesz-KDNP 2017-ben mit gondol a szocialisták nyolcéves kormányzásáról. Nem érdekel! Ezt megbeszéltük már jóval korábban. A magyar emberek kinyilvánították az akaratukat. Engem most az érdekelne, hogy a témával kapcsolatban a Fidesznek milyen javaslatai vannak, de hát nincsenek.
Komolyan mondom, a V4-es vitát én szeretném lezárni azzal, tisztelt Cseresnyés államtitkár úr, hogy Magyarországon az átlagbér 52 százalékkal nőtt, a lengyeleknél kétszeresére nőtt, a cseheknél 80 százalékkal nőtt. Le vagyunk maradva, mint a borravaló, tisztelt államtitkár úr. Nem értem, hogy mit mond. Ne Eurostat-adatokat mondjon nekem, nézzen körbe és mondja a valóságot!
Fónagy államtitkár úr, az állami vállalatokra annyira ne hivatkozzunk már! Van olyan állami vállalat, ahol negyvenszeres különbség van a főnök meg a beosztott béremelése között. Negyvenszer annyit ér önöknek a főnök, mint a beosztott. A világ nem látott még ilyet! A Fidesznek meg ez a munkabéke című, nem is tudom, milyen kijelentése, ettől meg a hátamon feláll a szőr, merthogy itt arról van szó, hogy akkor most nyújtsanak be, legyenek kedvesek, egy új sztrájktörvényt, amelyben odaadják a sztrájk lehetőségét a magyar dolgozóknak, merthogy most olyan van, amivel nem tudnak sztrájkolni.
Miről beszélnek? Kiherélték a sztrájktörvényt, és utána bejönnek ide és azt mondják, hogy munkabéke van. A Jobbiknak pedig azt tudom mondani, hogy az LMP soha nem lesz nyitott a populizmusra. Értelmes javaslatokról tudunk tárgyalni. Szeretném, ha a kormánypártok végre letennék a javaslatot az asztalra, mert pillanatnyilag nem tudom, ők miről beszélnek, nem értem, miről folyik ez a vita a kormánypártok részéről - leginkább semmiről, nekem úgy tűnik.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem