SALLAI R. BENEDEK

Teljes szövegű keresés

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Nem fogadom el, és nemcsak a válaszát köszönöm meg miniszter úrnak, hanem azt az első 200 ezer forintot is, amit már megfizetett pont az ilyen hazugságai miatt, mint amit most is mondott, hiszen a legutóbbi pervesztése óta nem nagyon jelent meg itt a minisztériumban (sic!), de köszönöm (Közbeszólás az MSZP soraiban: A minisztériumban?), megérkezett az összeg; bízom benne, hogy jó célokra fogjuk tudni fordítani. Ez az első.
Az ilyen állításainak a valótlanságát mutatja az, hogy sajnos én nem nyertem egyetlen négyzetméter földet sem, állításaitól eltérően, és nyilvánvalóan nagyon sok más kisgazdálkodó sem. S mondom, hogy miért nem. Azért, mert az önök számításaiban, ha van olyan háztartás, ahol 32 földdarabot vettek meg, ezt önök úgy tekintik, hogy 32 gazda, pedig nem így van. Van olyan vásárolt birtok, egy vásárló által vásárolt birtokrész, ahol egy természetes személy legtöbbet, valami 16-ot vett, önök ezt 16 vevőnek számítják. A doktor előjelű vásárlók száma 437, tehát a vevők közel 10 százaléka ügyvéd, állatorvos és orvos. A 15 százalékot éri el a polgármester vevők aránya.
Nem találtunk egyetlen olyan vevőt sem a termőföld-privatizációban, aki korábban elkobzott tulajdonnal rendelkezett volna. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Önök kijátszották a magyar földet, és ezért jövő tavasszal felelni fognak. Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps az LMP, az MSZP, a Jobbik és a független képviselők soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem