DR. HOPPÁL PÉTER,

Teljes szövegű keresés

DR. HOPPÁL PÉTER,
DR. HOPPÁL PÉTER, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm szépen a kérdését. Amikor az Országgyűlés előtt tárgyaltuk a Liget Budapest programot, az általános vitában is felmerültek bizonyos kérdések és aggályok, amelyekre igyekeztünk az objektív mérce szerint válaszolni. Nyilvánvaló, hogy a korábbi félretájékoztatás következménye az, hogy sokan még mindig úgy gondolják, ez egy rossz irányba haladó program, miközben sok minden tisztázásra került az elmúlt hónapokban. Így nagyon bizakodóak vagyunk, hogy a Liget Budapest programnak köszönhetően mind a zuglóiak, mind pedig a budapestiek általában és az idelátogató turisták is, legyenek azok magyarok vagy külföldről érkezők, azt fogják tapasztalni, hogy a főváros és Magyarország számára is egy, az itteni hagyományokon alapuló és szervesen fejlődő új régió létrejöttéhez tudtunk segítséget nyújtani.
Ehhez az mutatja az irányt, hogy egy nagyon komoly nemzetközi tervpályázaton kerültek kiválasztásra azok az épületek, amelyek gazdagíthatják a magyar múzeumi világot a Ligetben. Ezekhez a világszínvonalú épületekhez, amelyek reményeink szerint egy új innovációt jelentenek majd Közép-Európában, hozzájárul az a zöldfelület-növelés, amit annak az előnyére tudunk majd alkalmazni, hogy jelenleg az egész Liget területén nagyjából mintegy 60 százalék körüli a zöldfelület aránya. A többi le van betonozva, és a beton kárára, terhére tudunk növelni a zöldfelület területén, így a beépítéseken kívül mintegy 65 százaléknyi, tehát 5 százalékkal növekvő zöldfelületet tudunk adni a Városligetnek.
Minél gyorsabban szeretnék a kivitelezéseket bonyolítani a Városliget Zrt. részéről azért, hogy minél kevésbé zavarja az itt élőket és a Ligetet használókat. Bízunk abban, hogy a beruházás és a rekonstrukció idején is látogatható Liget új formájában mindenkinek megelégedésül fog szolgálni. Köszönöm érdeklődését. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem