IKOTITY ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Miért van az, hogy a kormány egyetlen ígéretét sem tudja tisztességesen teljesíteni? Még azt a keveset, amit az oktatásban hosszú huzavona után végre megígértek, sem sikerül megoldani tisztességesen. Mondok egy aktuális példát: tavaly év végén harangozták be a felsőoktatási béremelést. Ez nem valósult meg. Az eredeti tervekhez képest végül az idén év elején pótlékot kaptak csupán az egyetemeken, főiskolákon dolgozók. Az egyetemeken és főiskolákon oktatóknak nem az alapbérét növelték meg, hanem mindenkivel aláírattak egy szerződést a bérükhöz kapcsolódó pótlék kifizetéséről. Ezek az év végén lejáró időleges szerződések. Az oktatók munkáját segítőket a közoktatáshoz hasonlóan a felsőoktatásban is becsapták, központi támogatásból ők sem kaptak semmit.
Tisztelt Ház! A Fidesz-KDNP-kormánnyal ellentétben az LMP azt vallja, hogy Magyarországnak nem összeszerelő üzemekre, hanem magas hozzáadott értékű munkahelyekre van szüksége. Ehhez invesztálnunk kell az oktatásba, ezen belül a felsőoktatásba. A minőségi oktatás alapfeltétele az egyetemeken, főiskolákon dolgozók biztos egzisztenciája.
Tisztelt Államtitkár Úr! Csodálkoznak a tüntetéseken, amikor egyértelműen bebizonyosodott, hogy csak az oktatás szereplőinek közös összefogása, a pedagógusok, oktatók, szülők, diákok vagy hallgatók példás kiállása, határozott érdekérvényesítése hozhat eredményt? Csodálkoznak azon, hogy nem hisznek a kormány ígéreteinek és látszatintézkedéseinek, amikor nap mint nap tapasztalják, hogy a pozitív változásokat sem tudják rendesen végrehajtani?
Tisztelt Államtitkár Úr! Miért nem valósult meg a felsőoktatási béremelés? Várom válaszát.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem