HORVÁTH IMRE

Teljes szövegű keresés

HORVÁTH IMRE
HORVÁTH IMRE (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Kormányzati körökből több esetben több vezető részéről elhangzott a bürokráciacsökkentési koncepció. Emlékezzünk csak a miniszterelnök korábbi nyilatkozatára, amikor söralátét nagyságú adóbevallási nyomtatványt ígért. Ezen a téren lényegi változás nem következett be. Miniszterelnök úrtól megszokhattuk, hogy mindig jelen időben nyilatkozik, és nem emlékszik arra, hogy korábban mit nyilatkozott. Annak ellenére, hogy működnek a kormányablakok és az ügyfélkapu intézménye is, számtalan példa van arra, például a nyugdíjügyek intézése terén sem csökkent a bürokrácia. Egy nyugdíjemelési kérelem intézése során ügyfélkapun keresztül történő kérelem esetén is 7 darab A/4-es papír kerül felhasználásra, valamint 2 darab tértivevényes levél feladási költsége. Bürokratikus az adóbevallás, továbbá ügyfélkapun történő ügyek intézése, illetve benyújtása esetén is.
Kérdezem államtitkár urat, hogy a miniszter úr által bejelentett bürokráciacsökkentés mikor lesz érezhető a magyar lakosság körében. Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem