HEGEDŰS LORÁNTNÉ

Teljes szövegű keresés

HEGEDŰS LORÁNTNÉ
HEGEDŰS LORÁNTNÉ (Jobbik): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Szombathely közgyűlése február 25-én megerősítette azon szándékát, hogy az Északi Iparterületén lévő - köztük Söpte közigazgatási területéhez tartozó - ingatlanokat értékesíteni kívánja. Ismeretes, hogy ezen területek fejlesztéséhez szükséges lépések egyik legfontosabbika Söpte területrendezési eszközeinek módosítása, amely kapcsán a két érintett önkormányzat már korábban megállapodást kötött. Ugyanakkor ezen terv a söptei lakosok nagy részében komoly aggodalmakat kelt, hiszen egyértelmű, hogy a tervezett övezeti előírások lehetőséget teremtenek arra, hogy ott akár egy kommunális hulladéktüzelésű erőmű valósulhasson meg. Tudvalévő, hogy konkrét befektetői érdekek alapján és annak megfelelően alakulnak a terület előkészítésével kapcsolatos döntések, mint ahogy az is, hogy ezen befektetők a Nemzeti Befektetési Ügynökség, a HIPA kiajánlása alapján kívánnak Szombathelyen, illetve Söptén beruházni. Így nyilvánvalóan önnek mint az ügynökség irányításáért felelős miniszternek pontos értesülései vannak arról, kik és milyen célból kívánnak területet vásárolni az érintett ingatlanokon. Kérem tehát, ossza meg a nyilvánossággal ezeket az információkat.
Szombathely határozata az ingatlanok árának meghatározása kapcsán felveti azt a kérdést is, hogy milyen feltételekről, követelményekről tájékoztatja az ügynökség a potenciális fejlesztőket. Így például informálják-e arról a befektetőket, hogy - némileg ellentmondva az önkormányzati határozatnak - a hatályos nemzeti vagyonról szóló törvény vonatkozó előírásai szerint a nemzeti vagyon tulajdonjogát átruházni csak versenyeztetés útján, az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő részére, a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányosságával lehet? Valamint vajon arról tudnak-e a befektetők, hogy a nemzeti vagyon tulajdonjogát átruházni csak átlátható szervezet részére lehet? Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem