GÚR NÁNDOR

Teljes szövegű keresés

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. A haveroknak mindent, egyébként a többi embernek meg semmit - ez így rendben van, ez az önök filozófiája, én úgy látom. Rogán korábban a Gazdasági bizottságot vezetve ilyen offshore típusú háttércégeket jelölt ki a letelepedési kötvény eladására. 300 ezer euró ma az az összeg, amiért egy kötvényt eladnak, ebből 34 ezret ezek az offshore hátterű cégek kaszálnak. A haverok ott vannak, ők gondoskodnak arról, hogy megfelelő kézbe kerüljenek pénzek. Ezek a haverok adminisztrációs költséget is felszámolnak, nagyjából 25-30 millió forintot kaszálnak egy kötvény után - jól járnak. A vásárlók sem járnak rosszul, ők öt év után visszakapják a pénzüket, de azt a 34 ezer eurót - az nagyjából 10 millió forint egy kötvény után, amit ezek az offshore hátterű cégek kapnak - az adófizetők fizetik vissza. Nem mások, az adófizetők! Értik?! A haverok, amit megkaptak, ezt az adófizetők fizetik vissza.
Olcsóbb lenne az államnak még az is, ha a piacról finanszírozná a dolgait, és nem az lenne a cél, hogy a haverok, meg a Jóisten tudja már, hogy kik még, akik jól járnak. De hát, gondoljunk csak bele, ez a legnagyobb fokú aljasság. Az adófizető emberekkel fizettetik vissza azt, ami a haverokhoz kerül. És ezeket az offshore hátterű cégeket ki ellenőrzi? Hogyan ellenőrzik? Gyakorlatilag ezeket a pénzmozgásokat lehet egyáltalán ellenőrizni, államtitkár úr? Vagy a korrupció melegágyát teremtik meg ezzel? Miért az emberekkel fizettetik meg azt, ami a haverokhoz kerül? Nagyon egyszerű kérdések, nagyon korrekt, tisztességes válaszokat várok államtitkár úrtól. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem