EGYED ZSOLT

Teljes szövegű keresés

EGYED ZSOLT
EGYED ZSOLT (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Bizakodva várom több ezer állatvédő polgártársammal egyetemben, hogy mi lesz az állatkínzásról szóló törvényjavaslatban. A megszokott mechanizmusban most ott járunk, hogy az ellenzék javaslatait lesöprik az asztalról.
Feltételezem, hogy egyeztettek az állatok védelmében eljáró szervezetekkel, jogászokkal, és hoznak egy törvényt, amely megfelelő visszatartó erővel bír. Kérem, mérlegeljék azt a tényt is, hogy az állatok bántalmazásának kellő szankcionálása az ember ellen elkövetett bántalmazásokat is csökkenti, megelőzheti. Több vizsgálat is kimutatta már, hogy aki kutyát kínoz, emberre készül, nagy esély van az állat bántalmazása után a családtag vagy a társadalom más tagjai ellen elkövetett bántalmazásra.
Továbbá kérem államtitkár urat, hogy a Belügyminisztériummal egyeztetve úgy menjen végbe a szigorúbb és alaposabb fellépés, hogy az ne a nyomozók további túlterheltségét okozza. Ennek következménye a fásultság, a felületes nyomozás, hiba lehetősége. Tudjuk, hogy jelenleg is több területen - legyen az szakterület vagy földrajzi terület - több ügyet kell vinnie egy nyomozónak, mint a norma.
A végén még annyit szeretnék elmondani, hogy szkeptikus vagyok az önök egyeztetésével kapcsolatban, mert ezek után általában kiderül, hogy az egyeztetés csak egy igen szűk kört érint. Csak a nagyobb horderejű dolgokat említve: ez okozza az egészségügy és az oktatás katasztrofális helyzetét.
Kérném továbbá államtitkár urat, hogy ha önöknek tényleg fontos az állatvédelem, akkor az általam januárban életre hívott állatvédelmi kerekasztal döntéseit, amelyeket törvényjavaslat formájában benyújtottam a Magyar Országgyűléshez, legyenek szívesek támogatni, mert én egyeztettem számos ilyen állatvédő szervezettel. Továbbá szeretném megkérdezni államtitkár úrtól, hol járnak az egyeztetésekkel önök, és kikkel ültek le. Mik a prioritások a tárgyalások alkalmával; milyen eredményt akarnak önök elérni; milyen hatást vár az új törvény életbe lépésével? Várom őszinte és egyenes válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem