VARGHA TAMÁS

Teljes szövegű keresés

VARGHA TAMÁS
VARGHA TAMÁS honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A képviselő úr megállapításai teljesen helytállóak: Magyarország Kormánya a legmesszebbmenőkig elkötelezett a magyar emberek biztonságának megóvása mellett.
Minden, amit a magyar kormány tett vagy tesz, azt azzal a céllal tette és teszi ma is, hogy a magyar polgárokat megvédje, és szavatolja családjaink, gyermekeink biztonságát. Nem engedhetjük, nem engedjük, és nem is fogjuk megengedni, hogy Magyarországon, itt a hazánkban hasonló erőszakos cselekmények megtörténjenek, és hogy bármely magyar városban, faluban, településen félelemben kelljen élnie bárkinek.
A kormány felkészült a válság kezelésére, és az elmúlt év derekán egy olyan három részből álló védvonalat állított fel, amely sikeresen kezelte a bevándorlás okozta veszélyhelyzetet. Ez jól működik. Ha azt látjuk, hogy a bevándorlók száma növekszik, és a bevándorlók egyre nagyobb számban rongálják meg ezt a fizikai védvonalat, akkor fel kell készülnünk arra, hogy ezt megerősítsük, és ezt meg is fogjuk tenni.
(A jegyzői székben Mirkóczki Ádámot
Hegedűs Lorántné váltja fel.)
Az sem zárható ki, hogy a bevándorlók Románia felé indulnak el, ezért fel vagyunk készülve arra, hogy a magyar-román határszakaszon is az ideiglenes biztonsági határzárat megépítsük, ehhez minden szükséges előkészületet meg is tettünk. Ezek az intézkedések azok, amelyek a magyar emberek biztonságát garantálják. Ha kitekintünk Magyarországon kívülre, azt látjuk, hogy Európa-szerte a politikusok mást mondanak, mint mondtak néhány hónappal ezelőtt. Bátran mondhatjuk, kétség nem férhet hozzá, hogy a magyar kormány intézkedései helyesek voltak, és helyesek, amiket a jövőben is teszünk, és aki ezzel ellentéteset állít, mást mond, a magyar emberek biztonságát teszi kockára. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem