Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Teljes szövegű keresés

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nem mondhatom, hogy váratlanul ért a felszólalás gyors lehetősége, hiszen azt látjuk, hogy itt komoly vita nem bontakozik ki a kérdésben.
Röviden a javaslatom annyi, hogy vonják vissza ezt a tíz csomagból álló valamit; nem akarom szemétnek nevezni, hiszen azért nagyon sok kodifikátor, felszólításra, de azért belefektette azt a munkát, amit nekünk tisztelnünk kell. De vonják vissza ezt a papírcsomagot, nyújtsanak be kizárólag a migrációs helyzetre vonatkozóan egy szigorításokkal teli, a magyar társadalom elvárásainak azért valamennyire megfelelő csomagot, hiszen itt olyan védhetetlen dolgok állnak előttünk, amelyekkel kapcsolatban konkrét kérdéseket újfent fel kell tennünk: hogyan fordulhat elő, hogy Magyarország Kormánya ezzel a csomaggal harmadik országból ideérkező munkavállalóknak olyan többletjogokat és olyan védelmet biztosítana, ami egy magyar munkavállaló esetében ma még fel se merülhet? Még egyszer szeretném kiemelni: az önök csomagjában az szerepel, hogy a munkaügyi hatóság, a fővállalkozó vagy a vele jogviszonyban álló köztes alvállalkozó helytállási kötelezettségét állapítják meg, ha az alvállalkozó olyan munkáltató, aki szezonális munka keretében harmadik országbeli állampolgárt foglalkoztat, és a részére járó munkabért a foglalkoztatás megszűnéséig nem fizette meg. Egy magyar munkavállaló ilyen védelemben nem részesül, a multihálózatok által harmadik országokból idehozott munkavállalók részesülni fognak Magyarország Kormányának döntése alapján. A kérdés az, hogy ki hatalmazta fel önöket arra, hogy idegeneket többletjogokkal lássanak el, olyanokkal, amely jogok magyar állampolgárokra nem vonatkoznak.
A letelepedésikötvény-üzlet esetében pedig szintén teljesen egyértelműek a kérdéseink: elvárják-e a letelepedési kötvény vásárlóitól, az ide befektetőktől vagy a pénzt idehozóktól azt, hogy működő gazdasági hálózatot alakítsanak ki, valódi gazdasági tevékenységet folytassanak, vagy csak azt várják el, hogy idehozzák azt a tőkemennyiséget? A második kérdésünk is egyértelmű: miután az idehozott pénz fejében ezt a kölcsönszerződést önök teljesítették, tehát visszafizették azt, amire ígéretet tettek, hogy visszafizetnek, milyen mérleggel számolnak? Hosszú távon mennyire fog ráfizetni Magyarország arra, hogy a letelepe-dési-kötvény-üzletág tekintetében önök az állampolgárság előszobáját árusítják, tehát önök tartózkodási engedélyt árusítanak és Magyarországra való bejövetel lehetőségét árusítják? Higgyék el, lesznek bőven olyan veszélyes elemek, akiknek lesz pénzük letelepe-dési-államkötvény-üzletágba beszállni.
Éppen ezért azt javasoljuk, hogy vonják vissza ezt a csomagot, migrációs szigorításaikat egy külön csomagban terjesszék be, hiszen mi azokat támogatni fogjuk, ha ezek így beérkeznek, és vonuljanak ki az európai csatatérre, ezeket a harmonizációs diktátumokat - amelyeket nem is mindig diktálják, de önök meg akarnak ennek felelni - utasítsák vissza, és végre ne szekercékkel küzdjenek a nyugat-európai térben, cseréljék a szekercéket tankokra. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem