DR. PALKOVICS LÁSZLÓ,

Teljes szövegű keresés

DR. PALKOVICS LÁSZLÓ,
DR. PALKOVICS LÁSZLÓ, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen. Csak egy utolsó reakció: a duális képzésre azért hivatkozunk, mert a duális képzésnek a legbonyolultabb a szerkezete, maga a szabályozás, hogy egy képzőhelynek milyen feltételeknek kell eleget tenni, legyen ez duális képzés, legyen ez egy hosszabb távú iskolaszövetkezeti képzés vagy egy hathetes, egy vállalatnál eltöltött képzés, ilyen értelemben mindegy, a szabályozás maga azonos kell legyen.
Egy aspektusát szeretném kiemelni az iskolaszövetkezeti formának. Itt arról van szó, hogy az iskolaszövetkezet megszervezi azokat a vállalatokat, ahol a hallgatók képzése folyik, és nem szükségszerűen csak egy vállalatnál fog a hallgató képzésben részt venni, hanem több vállalatnál. Tipikusan a kis-, közepes vállalatok esetén nem mindegyik rendelkezik önmagában azzal a képességgel, hogy egy teljes képzéstípust végrehajtson, viszont ha ezt az iskolaszövetkezet úgy szervezi, hogy több vállalat, a hallgató is változtathat a vállalatok között, de közben az iskolaszövetkezet alkalmazottja pont lehetőséget kínál a hallgatónak arra, hogy egy adott munkaviszony mellett vagy hallgatói jogviszony mellett egyébként több vállalatnál tevékenykedjen.
Ezért volt szükséges a törvény módosítása, hogy ez egyértelműsítésre kerüljön. Egyébként erre vonatkozóan van egy sor más hasonló kezdeményezés, ami ugyanezt célozza meg, tehát vállalatok konzorciuma hajtja végre a képzést, megosztják azokat a terheket, és az együttes tudásukat próbálják a hallgatónak átadni, ami ahhoz szükséges, hogy jó szakember legyen. (Szórványos taps a kormánypárti sorokból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem