Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Teljes szövegű keresés

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kellő visszafogottsággal Tuzson államtitkár úrhoz fordulok. Amit ön a Jobbik ötmondatos oktatáspolitikai programjának vél, az megtalálható a több mint 80 oldalas programunk 59., 60., illetve 61. oldalán. (Tuzson Bence felmutatja három ujját.) Az a kérésem, hogy ha egy ilyen 30 másodperc alatt legoogle-ozható dologra hivatkozik, akkor szánja rá azt a 30 másodpercet - öntől idézek -: önkritika, önkritika, önkritika, ezt ajánlom az ön figyelmébe.
Hogy pedig ezen kétperces érdemi részére rátérhessek, szeretném felhívni a kormányzat figyelmét arra, hogy egy többéves mulasztással kell hogy számoljon, és el kell hogy számoljon most ezzel, hiszen egyértelmű, hogy a pénzügyi és fogyasztóvédelmi alapismeretek oktatása elképesztő és fájó módon hiányzik a magyar oktatási rendszerből. Láthatjuk, hogy teljesen ciki módon a Magyar Nemzeti Bank volt az, amely legutóbb előállt egy olyan tervvel, hogy mit lehetne és hogyan lehetne beépíteni a tantervbe, de ez nem az MNB feladata, és nem biztos, hogy a mostani visszásságok fényében ezt nyugodtan rábízhatnánk.
El kell hogy mondjam viszont ugyanakkor, hogy a devizahiteles krízis egyértelműen bizonyítja, hogy a polgárok alapvető pénzügyi, fogyasztóvédelmi ismereteinek fejlesztésével lehetővé tehetjük, hogy kikerüljenek bizonyos csapdatípusokat, és el kell hogy mondjam önöknek - nem csak a devizahiteles krízisről szól mindez -, kissé beszédes, hogy a kilakoltatási moratórium felfüggesztésének napján kell hogy eszmét cseréljünk erről, amikor önök lényegében áldást adnak arra, hogy több ezer embert kvóta szerint majd kilakoltassanak a lakásukból, ahelyett, hogy meghosszabbítanák ezt a moratóriumot - zárójel bezárva. De el kell hogy mondjuk: azért is szükséges lenne a magyar polgárok pénzügyi, fogyasztóvédelmi ismereteinek már az oktatás keretein belül történő fejlesztése, hogy példának okáért láthassák, hogy az a magáncsőd-konstrukció, amit önök a múlt évben eléjük tettek mint egyfajta megváltó megoldást, tökéletes kudarcot vallott; mindez előre látható volt, alig pár százra tehető az érdemi érdeklődők és a szerződést kötők köre.
Hogyha megfelelően felvértezzük saját magunkat (Az elnök csenget.) a hasonló ismeretek kapcsán, akkor el tudjuk kerülni a csapdákat, és a pénzügyi, fogyasztóvédelmi önvédelem is lehetségessé válik. Köszönöm, elnök úr. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem