CSEPREGHY NÁNDOR,

Teljes szövegű keresés

CSEPREGHY NÁNDOR,
CSEPREGHY NÁNDOR, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen, elnök úr, a szót. Csak Ikotity képviselő úrra szeretnék reagálni, akinek úgy látszik, a történelmi emlékezete hiányos vagy csak homályos - ezt nem tudom megítélni, ezt döntse el saját maga.
Emlékezzen vissza arra a 2003-ban a szocialista kormányzat által meghozott döntésre, amely szerint a közalkalmazottak 50 százalékos béremelést kapnak. Majd 2004-ben lényegében elfelejtik ezt az állam által az önkormányzatok számára kiutalt kötelezettséget teljesíteni, és így az önkormányzatok a kötelezettséget a nyakukban tartották, azonban a központi költségvetés finanszírozása eltűnt emögül.
Majd annak köszönhetően, hogy voltak önkormányzatok, amelyek ennek ellenére próbálták ezeket a kötelezettségeiket teljesíteni, 2010-ig mintegy 1300 milliárd forintnyi adósságot halmoztak fel. És ez volt az a pénz, amit a kormány odaadott az önkormányzatoknak az önkormányzati adósságkonszolidáción keresztül. Tehát ez pont 1300 milliárd forinttal több annál, mint amennyit ön hiányol az önkormányzati kasszából. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból. - Dr. Hiller István: Jaj, jaj!))

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem