CSEPREGHY NÁNDOR,

Teljes szövegű keresés

CSEPREGHY NÁNDOR,
CSEPREGHY NÁNDOR, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen, házelnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Mindig érdeklődve hallgatom az LMP felszólalását, amikor a kutatás-fejlesztési pénzekről beszélnek, mert azt látom, hogy azokat az adatokat és azokat a tényeket, amelyek ellentmondanak az ön logikájának, tendenciózusan figyelmen kívül hagyják, konkrétan azt a 700 milliárd forintot, amely kifejezetten kutatás-fejlesztési célokra 2020-ig a magyar kormány döntése szerint és az Európai Bizottság támogatása szerint Magyarországon felhasználásra kerül. (Dr. Schiffer András: Másról beszéltem.) 700 milliárd forint pont 700 milliárd forinttal több annál, mint amit képviselő úr hiányol ebből az ágazatból.
(15.00)
Olyan fejlesztésekről beszélünk, amelyek az egyetemeket támogatják, az egyetemek és a piaci szféra innovációját támogatják, azokat a nagyvállalatokat és középvállalatokat támogatják, amelyek középvállalkozásokkal és magyarországi kisvállalkozásokkal együttműködve dolgoznak, és ez a pénz, amit kulturális fejlesztésre és innovációra elköltünk, az pont háromszorosa annak, amit 2007-2013 óta Magyarország költségvetése képes volt finanszírozni. Lehet, hogy 700 milliárd forint kevés, ma nem látjuk még azokat a projekteket sem, ahol ennek a felét fel lehetne használni. (Dr. Schiffer András: A jegybanktól kérni kell pénzt!)
(Az elnöki széket Lezsák Sándor,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem