VÉCSEY LÁSZLÓ,

Teljes szövegű keresés

VÉCSEY LÁSZLÓ,
VÉCSEY LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ezúton tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2016. május 5-én megtárgyalta a T/10094. szám alatt benyújtott, a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsról szóló 2011. évi XCIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 25 igen szavazattal, 5 nem ellenében, valamint 1 tartózkodás mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be. Az összegző módosító javaslat a Gazdasági bizottság ötpontos technikai jellegű indítványát foglalja magába.
(21.00)
Amint az már ismert önök előtt, a törvényjavaslatban megfogalmazott cél olyan széles körű konzultáció kialakítása, amely befogad olyan társadalmi egységeket is, amelyek korábban nem vettek részt az egyeztetéseken. Következésképpen a művészet hazai és határon túli magyar képviselőinek a tanács munkájába való bekapcsolódásával szélesebb körű konzultáció lehetőségét kínálja. A módosítás azért is szükséges, hogy a tanács az alapelveknek megfelelően képes legyen minden érintett gazdasági szereplő és társadalmi csoport érdekeit megjeleníteni és becsatornázni.
Tisztelt Képviselőtársaim! Annak érdekében, hogy a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács a továbbiakban is megfelelőképpen működjön, továbbra is zavartalan lehessen a működése, kérem a törvényjavaslat elfogadását és támogatását. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem