TÁLLAI ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Köszönöm szépen a két MSZP-s képviselő felszólalását.
A két felszólalással a következő problémám van. Egyrészt az, hogy amit Józsa képviselő úr feszegetett, egyik kérdés sem tartozik a könyvvizsgálói törvény hatálya alá, és különösen nem a jelen törvényjavaslat (Dr. Józsa István: Azért botrányos!) eredetileg benyújtott változatához. Sőt, a Törvényalkotási bizottság módosító javaslatához sem. Tehát sem a könyvvizsgálóknak a teljes vagyonával való felelése, sem pedig a közfelügyeleti hozzájárulási díj nem tartozik ide. Ez elmúlt évi téma, akkor tárgyalta az Országgyűlés, megvannak a megfelelő érvek, hogy egyébként ez miért történt meg. (Dr. Józsa István: Csak igazságtalan!) Azt gondolom, az ő felszólalását ezzel le is zárhatjuk. (Dr. Józsa István: Persze a Nemzeti Bankról nem akarsz beszélni!)
Nagyon érdekes Gúr Nándor képviselő úr felszólalása. Nem tudom, olvasta-e a Törvényalkotási bizottság módosító javaslatát. (Gúr Nándor: Olvastam!) És mi van benne, képviselő úr (Gúr Nándor: Nem tudtam lekövetni!), a könyvvizsgálói megbízatás időtartamáról? Elmondom önnek, hogy az, amit ön reklamál, vagyis hogy az öt évet emeljük fel tíz évre, benne van ebben a módosító javaslatban. Nyolc év és tíz év. Úgyhogy azt javaslom a képviselő úrnak, legközelebb, mielőtt gombot nyom, nézze meg, hogy mi az előterjesztés, és ne égesse le magát itt a parlamentben (Gúr Nándor: Én javasoltam neked!) azzal, hogy amit egyébként kér, az benne van az előterjesztésben. (Gúr Nándor: Nem kérem, én javasoltam neked!)
Pont az ön felszólalása volt az, amely felélesztette a reményt arra, hogy módosítsuk. Úgyhogy el kell olvasni a Törvényalkotási bizottság javaslatát (Gúr Nándor: Így, így, én javasoltam neked!), meg kell hallgatni, hogy az előadója mit mond, és akkor nem fog ilyen sületlenségeket beszélni, Gúr képviselő úr. (Gúr Nándor: Mi a sületlenség, András?) Hanem megköszöni azt, hogy a kormány odafigyel önre is (Heringes Anita: Meg kell köszönni?), önre mint ellenzéki képviselőre.
(20.40)
Összességében pedig a kamarával való egyeztetések teljes kompromisszumban zárultak, az utolsó egyeztetés pontosan a könyvvizsgálói megbízatás időtartamára vonatkozott. A Könyvvizsgálói Kamara teljes mértékben elfogadja a törvényjavaslatot és azt támogatja. (Dr. Józsa István: Tehet mást? Nem tehet.) Én pedig kérem önöket, hogy a szavazásnál egyhangúlag fogadja el a parlament, mert erre a törvényre szükség van a pénzügyi élet tisztaságát növelendő és erősítendő. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti sorokból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem