HADHÁZY SÁNDOR,

Teljes szövegű keresés

HADHÁZY SÁNDOR,
HADHÁZY SÁNDOR, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Ezúton tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2016. május 5-én megtárgyalta a Házszabály 46. §-a alapján a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény módosításáról szóló T/10093. számú törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 25 igen és 8 nem szavazat mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be. Az összegző módosító javaslat a Fenntartható fejlődés bizottságának kétpontos indítványát tartalmazza.
A módosító javaslat célja, hogy a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal által kiszabott bírságok, határozatok, az ezekkel kapcsolatos bírósági eljárások eredménye gyorsabban és közvetlenebbül a koordináló szervhez eljuthasson, valamint a közszolgálatoknak juttatott támogatások közvetlenül megismerhetővé válhassanak. A módosító javaslat további célja pedig, hogy az eseti megrendeléseknél, mint a közszolgáltatás keretein túli hulladékgazdálkodási szolgálatoknál mindig a teljesítést követően közvetlenül történhessen a számlakibocsátás, így a közszolgálatoknak nem negyedévente kell számlázni, ezért nem kell átmeneti finanszírozással számolniuk, és olcsóbb ajánlatot tudnak adni a szolgáltatást igénybe vevőknek.
(19.30)
A közszolgáltatási díj számlázásának időszakosságával összhangban pedig indokolt a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjon túli hulladékgazdálkodási díj megfizetésével szemben a legfeljebb negyedéves számlázási időszakot előírni. Bízom benne, hogy a törvényjavaslat elfogadásából következően az állam a hulladékgazdálkodás országos szintű céljainak és fejlesztési irányainak teljesülése érdekében kialakítja az infrastrukturális erőforrások optimális használatának rendszerét. Köszönöm figyelmüket. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem