KONTRÁT KÁROLY

Teljes szövegű keresés

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A március 22-i brutális brüsszeli terrortámadás után világosan látszott, hogy azok az eszközök, amelyek a magyar hatóságok rendelkezésére állnak a terrorizmus elleni küzdelemben, nem elégségesek, ezért a kormány már a másnapi ülésén, március 23-án döntött egy terrorizmus elleni törvénycsomag kidolgozásáról. Ez a törvényjavaslat, ez a törvénycsomag kidolgozása során minden olyan eszközt figyelembe vett, amely szolgálja Magyarország, a magyar emberek biztonságát, és ezt a javaslatba teljes mértékben beépítette a Belügyminisztérium, aki a kormány képviseletében a javaslatot elkészítette és képviselte.
Ön is utalt rá, tisztelt képviselő úr, hogy többfordulós egyeztetés előzte meg a törvényjavaslat benyújtását. Ezen mind az öt parlamenti párt képviselői jelen voltak, és a belügyminiszter úr az egyeztetés során arra törekedett, hogy a cél érdekében azokat a javaslatokat, amelyek a biztonságot, a magyar emberek biztonságát, Magyarország biztonságát szolgálják, azokat beépítse és elfogadja a törvényjavaslatban. Így is történt, és szeretnék még egyszer az időrendre is utalni, hogy a brüsszeli terrortámadás március 22-én történt, és 23-án született meg a döntés a törvénycsomag elkészítéséről, és ezt követően tárgyalta meg a kormány. Tehát azt a javaslatot nyújtottuk be a tisztelt Ház elé, amelyet az öt parlamenti párt támogatott.
Tisztelt Képviselő Úr! Ez a javaslat jelenleg a törvényalkotási bizottsági tárgyalására vár. A törvényalkotási bizottsági tárgyalást követően fog megtörténni ennek a törvényjavaslatnak a második körös vitája itt a tisztelt Ház előtt, ezt követően (Az elnök csenget.) kerül sor a módosító indítványokkal kapcsolatos szavazásra, majd pedig a zárószavazásra.
Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném önt tájékoztatni arról, hogy tudomásunk szerint olyan technikai módosítások elképzelhetők, amelyek még inkább szolgálják a biztonságot, a terrorizmus elleni hatékony küzdelmet, és nem tudunk olyan javaslatról, amely meghiúsítaná ennek a törvényjavaslatnak, törvénycsomagnak az elfogadását.
Úgyhogy, tisztelt képviselő úr, ami a hatalmi harccal kapcsolatos megállapításait tartalmazza, azzal kapcsolatban szeretném elmondani, hogy azok minden alapot nélkülöznek. A kormánynak az a célja, hogy olyan törvényjavaslat kerüljön elfogadásra, amely a magyar emberek, Magyarország biztonságát szolgálja. Úgy gondolom, hogy minden esély megvan arra, hogy ennek a javaslatnak az elfogadása megtörténjen. Arra kérem önt, hogy az itt megfogalmazott, rossz információkon alapuló indulatai helyett ön és a frakciója a jövőben is a TAB-on, illetőleg a második körös vitán, majd a módosító indítványokkal kapcsolatos döntésen és a zárószavazáson is támogassa ezt a nagyon fontos javaslatot. Abban bízunk, hogy ennek a javaslatnak az elfogadása hozzájárul ahhoz, hogy a magyar emberek Magyarországon nagyobb biztonságban legyenek, a terrorizmus elleni küzdelem eredményes legyen, és a megelőzés - ezt szeretném aláhúzni: a megelőzés - eredményes legyen, hiszen az a célunk, hogy egyetlen terrorcselekményt se kövessenek el Magyarországon. De ehhez nemcsak a törvényjavaslat elfogadása szükséges, hanem ehhez források kellenek, ehhez személyi feltételek, tárgyi feltételek, anyagi eszközök kellenek. Bízunk abban, hogy ezeknek a megteremtésében is támogatja a kormányt az ön frakciója.
Köszönöm szépen. Bízom az önök támogatásában. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem