VÁGÓ SEBESTYÉN

Teljes szövegű keresés

VÁGÓ SEBESTYÉN
VÁGÓ SEBESTYÉN (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Természetesen egyetértünk azzal, hogy ez az alapelv visszakerüljön az Alaptörvénybe, de illúzióink nem lehetnek, mert amíg az alkotmány volt hatályban, az volt érvényben, addig sem érvényesült ez az elv. Tehát ennek majdhogynem csak szimbolikus jelentősége van, persze olyan szimbolikus jelentősége, amihez kötelező lenne egyéb jogszabályokban és a mindennapi életben alkalmazkodni, de ez annyira nem elvárható.
Annak ellenére támogatni fogjuk ezt a javaslatot, hogy az indokolásban is leírt magyarázattal nem igazán tudunk egyetérteni, de úgy gondolom, hogy egy általános vita, egy parlament előtti megtárgyalása ennek a javaslatnak teret ad arra, hogy mindenki kifejtse a saját véleményét arról részletesebben, hogy miért támogatja vagy miért nem támogatja ezt az indítványt.
Amivel konkrétan nem értek egyet én személyesen, az, amit a közfoglalkoztatottakkal kapcsolatban olvashatunk az indokolásban, illetve most szóban is hallottuk. Úgy gondolom, hogy ha a közfoglalkoztatottakkal kapcsolatban az egyenlő munkáért egyenlő bér elve érvényesülne, akkor nagyon sok közfoglalkoztatott rosszabbul járna, mint ami a jelenlegi helyzetben van, ugyanis nagyon sok polgármester, nagyon sok hivatal majdhogynem csak alibi munkavégzésre használja a közfoglalkoztatás, a közmunka rendszerét. Nagyon jól tudjuk, képviselő asszony is tudja, hogy ez a foglalkoztatáspolitika és a szociálpolitika összekeverése.
Úgy gondolom, hogy lehet, hogy helytálló az, amit ön mondott, és bizonyos térségekben vagy bizonyos helyzetekben javítani kell a közfoglalkoztatottak helyzetén. Én inkább úgy gondolom, hogy a jelenlegi közfoglalkoztatotti rendszert kell teljesen megszüntetni vagy megváltoztatni, konkrétan kimondani, hogy szociális intézkedésről vagy foglalkoztatáspolitikai intézkedésről van szó.
Ettől függetlenül a javaslat tárgysorozatba vételét támogatni tudjuk, úgy gondolom, hogy tárgyalnia kell erről a parlamentnek, és úgy gondolom, hogy az Alaptörvénybe ennek az alapelvnek - mint egy demokratikus berendezkedésű országban - ennek mindenképpen vissza kell kerülnie. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik és az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem