DÚRÓ DÓRA

Teljes szövegű keresés

DÚRÓ DÓRA
DÚRÓ DÓRA (Jobbik): (Erősen rekedt hangon:) Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A Kiss László-ügy napvilágra kerülését követően a Jobbik volt az egyedüli párt, amelyik kö-vetelte az úszóválogatott szövetségi kapitányi tisztségéről való lemondását. De úgy gondolom, a személyén túl társadalmi kérdéseket is felvet ez az ügy.
Az egyik ilyen kérdés az állami kitüntetések visszavonhatóságának a kérdése. Képzelje el, az elmúlt időszakban már volt olyan személy, aki kezdeményezte ezt Orbán Viktor miniszterelnöknél, 2011-ben nem más, mint Schmitt Pál tett arra javaslatot, hogy ha valaki méltatlanná válik egy állami kitüntetésre, attól vonhassák vissza. Miniszterelnök úr ezt a kezdeményezést befogadta, és Szijjártó Péter 2011 őszén, akkor még a miniszterelnök szóvivőjeként bejelentette, hogy egy kormánydöntést követően Semjén Zsolt lesz az, aki elkészíti ennek a jogszabályi hátterét.
Kérdezem államtitkár urat, mit tud arról, hogy öt év után hol tart ez az ügy, Semjén Zsoltnak sikerült-e elkészítenie az állami kitüntetések visszavonhatóságát lehetővé tevő javaslatot, mert mi eddig ebből semmit nem láttunk. Ezzel az üggyel kapcsolatban fontos elmondani, nem szabad engedni azt, hogy az állami kitüntetések a politika játékszerévé váljanak, ezért is kezdeményezett a Jobbik ötpárti egyeztetést ebben a kérdésben.
A másik a szexuális bűncselekményt elkövetők adatbázisának a kérdése. A Jobbik azt is kezdeményezte, hogy egy nyilvános adatbázis készüljön azokról, akik ilyen bűncselekményt valamikor elkövettek, mert a szülőknek joguk van tudni, hogy azok az emberek, akik akár uszodában, akár más keretek között a gyermekeikkel foglalkoznak, elkövettek-e ilyen bűncselekményt. A lengyel parlament nemrégiben tette lehetővé, hogy ez az adatbázis elkészüljön és nyilvános is legyen. Kérdezem államtitkár urat, hogy a magyar kormány tervez-e ilyen lépéseket, illetve támogatják-e a Jobbiknak az erre irányuló alaptörvénymódosítását. Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem