MAGYAR ZOLTÁN,

Teljes szövegű keresés

MAGYAR ZOLTÁN,
MAGYAR ZOLTÁN, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! Egyetértünk a javaslattal, ezt már a bizottsági ülésen is elmondtuk, mind a két fő elemét el tudjuk fogadni, mind azt, ami a Nébihre vonatkozik, mind pedig azt, ami a maximális hektáronkénti mennyiségre vonatkozik. Úgy gondoljuk, hogy életszerű javaslat, ugyanakkor azt azért el kell mondani, hogy ennél jóval többet vártak a magyar szőlészek és borászok azzal a problémakörrel kapcsolatban, hogy meg tudjuk őket védeni az olcsó külföldi és gyakran silány minőségű konkurenciától, és ezeket a további javaslatokat még továbbra is várjuk, mind mi, mind pedig az érintettek.
Azért az a követeléscsomag, ami a tavalyi évben a tüntetéseken elhangzott, amit a szőlészek, borászok hívtak életre, ott azért jóval több követelés volt ennél, és azt hiszem, hogy abból még bőven lehetett volna szemezgetni, hogy érdemi előrelépéseket érjünk el ezen a területen.
Az a kevés, ami most megtörtént, az tehát pozitív, azt azonban én is el akarom mondani, hogy ezt a fajta megoldást, hogy megint visszaéltek az egyéni képviselői indítvány adta előnyökkel, ezt én sem tartom helyesnek. Értem én, hogy ahhoz, hogy a szüret előtt ez még életbe lépjen, most kapkodva ez a megoldás volt erre a legmegfelelőbb, de hát ettől még benyújthatták volna ezt korábban is, akkor ezt egy normális menetben is tudtuk volna tárgyalni. De ez azért annyira nem befolyásolja a döntésünket, hogy ne szavazzuk meg, de kritikaként el kellett mondanom. Köszönöm a lehetőséget, elnök úr. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem