IKOTITY ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm, elnök úr, a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! A múlt héten Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől kérdeztem meg, személyesen milyen szerepet játszott régi kedves ismerőse és üzlettársa kaszinókhoz jutásában. A kilencedik magyar kaszinót ugyanis Győrben nyitják meg, a Treff-Klub nevezetű cég, amelynek ügyvezetője Kruppa Zsolt, Seszták Miklós miniszter régi kisvárdai barátja. A cég tulajdonosa pedig Rákosfalvy Zoltán ügyvéd, aki többek között a győri fideszes önkormányzat ügyeit is intézi.
Elmondtam azt is, hogy ahogy korábban Andy Vajna vagy Szima Gábor kormányközeli kaszinócézároknak sem volt semmilyen szerencsejáték-működ-te-téssel kapcsolatos tapasztalata, úgy Seszták Miklós barátjának sincs ilyen. Hogy lehet az, hogy bárki, aki kaszinót üzemeltet Magyarországon, korábban semmilyen hasonló tevékenységet nem végzett? Most mégis ők gazdagodhatnak, többek között a szerencsejáték-függők kárára.
A kaszinóipar milliárdos haszonnal kecsegtet, csak a tavalyi évben rekordszámú látogató fordult meg a kaszinókban: 1,2 millió főről beszélünk, akik akár 180 milliárd forintnyi rekordbevételt is generálhattak. Az ajándékba kapott kaszinók után ajándékba kapott adózás is dukál, csupán az összforgalom néhány százalékát kell befizetniük a költségvetésbe, sőt a kaszinótulajdonosokat nem ellenőrzi a NAV sem rendszeresen, őket még az online pénztárgéprendszerbe sem kötik be.
Tisztelt Államtitkár Úr! Seszták Miklóst hiába kérdeztük, hogy milyen szerepet játszott jó barátja kaszinókhoz jutásában, azzal próbált védekezni, hogy a barátja nem a cég tulajdonosa, csak ügyvezetője, így fizikailag kizárt, hogy ő kapta volna a kaszinót. Ez nyilvánvalóan csak jogászkodás, terelés, illetve válaszában a Nemzetgazdasági Minisztériumra mutogatott, amelyik a koncessziót osztja. Ezért fordulunk önhöz: miért kapott a Seszták Miklós barátja vezette cég kaszinót? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) Vagy pusztán a véletlen műve, hogy Andy Vajna és Szima Gábor után Seszták Miklós jó barátja is kaszinót kaphat és milliárdos üzletet bonyolíthat? Semmilyen tapasztalat nem kell - elég, hogyha valaki jó haver? Várom válaszát. (Taps a függetlenek padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem