DÖMÖTÖR CSABA,

Teljes szövegű keresés

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Ha két kiabálás között a baloldali frakcióknak van idejük, szívesen elmondom, hogy a kormány tudomásul veszi (Felzúdulás az MSZP padsoraiban.), hogy az egyes uniós országok a demográfiai és a gazdasági problémáikat bevándorlással szeretnék megoldani (Tóbiás József: Sajnos arra nincs idő.), de a jelenlegi kormány fenntartja a jogot arra, hogy más utat kövessen. (Dr. Józsa István közbeszólása) Azért kell más utat követni, mert a bevándorlás ügye nem gazdasági, hanem sokkal inkább biztonsági és kulturális kérdés. Egyébként meg az önök számára sem lehet közömbös az, hogy minden második fiatal munkanélküli egyes uniós tagországokban. (Kunhalmi Ágnes: Ti elűztetek minden második fiatalt. - Kósa Lajos: Jönnek a kínaiak helyettük, gyerekek, ne aggódjatok!) Többször elmondtuk már, most is elmondjuk, mert el kell mondanunk, hogy a kényszerbetelepítés, bármennyire is vitatják önök, veszélyes javaslat. Azért veszélyes, mert sokkal több problémát hoz létre, mint amennyit megold. Egy kötelező kvótákon alapuló javaslat ugyanis meghívót jelent további milliók számára, márpedig a kontrollálatlan bevándorlás biztonsági kockázatait, azt gondolom, már nem kell bemutatnunk.
Tisztelt Frakcióvezető Úr! Nem szabad hagyni, hogy egy szuverén állam feje fölött döntéseket hozzanak, ezért az előttünk álló időszak egyik legfontosabb feladata, hogy közös erővel utasítsuk el a kényszerbetelepítést. Ennek legjobb módja egy sikeres népszavazás. A népszavazás kiállás Magyarország mellett, kiállás a mellett a meggyőződés mellett, hogy a magyar embereknek kell eldönteniük, hogy kivel szeretnének együtt élni és kivel nem, és kiállás azok mellett a demokratikus értékek mellett, amelyek alapján az Európai Uniót létrehozták. (Kunhalmi Ágnes: Ti veszélyeztetitek az országot. - Dr. Józsa István: Kiállás az uszítás mellett. - Kunhalmi Ágnes: Demokrácia? A szót is elfelejtettétek!) Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiban. - Tóbiás József: Köszönjük.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem