KEPLI LAJOS

Teljes szövegű keresés

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Mint az ismert mindannyiunk előtt, 2007-ben rendkívül gyanús körülmények között a három Balaton-parti megye megyei önkormányzata megszabadult valamennyi Balaton-parti kempingjétől az SCD Group javára, meglehetősen alacsony áron. Ez a befektetői társaság később egy szélhámos társaság-nak minősült, hiszen az ígért beruházásokból semmit nem valósított meg, a Balaton-parti ingatlanokat később eladta, majd most a Balaton-parti települések azért küzdenek, hogy ezek közül a kempingek közül visszaszerezzék a saját településükön találhatót.
Ehhez képest úgy látszik, hogy a politika itt is és ezúttal is beleszól a közvagyon visszaszerzésébe, hiszen amíg a fideszes vezetésű Balatonfüred 700 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a kemping visszavásárlásához, egyébként nem elítélhető módon, addig a vállaltan független vezetésű Balatonszemes vagy éppen Badacsonytomaj hiába kilincsel államtitkár úrnál hetek vagy hónapok óta a kemping visszaszerzése érdekében. Nem kapott érdemi választ, illetve hitelfelvételre próbálta a minisztérium buzdítani őket, ők azonban egyetlen fillér támogatást a mai napig nem kaptak.
(12.20)
Közvagyon visszaszerzéséről van szó, amit annak idején a fideszes vezetésű megyei közgyűlések játszottak ki, szerintünk egyébként bűncselekménygyanús módon, és feljelentés is történt ebben a témában abban az időszakban, amit sajnos az ügyészség, mint oly sok más feljelentést, elutasított. Azonban ez nem jelenti azt, hogy ezeket az ingatlanvagyonokat ne kellene most önöknek segíteni visszaszerezni, hiszen az elkótyavetyélésében is közreműködtek. Amennyiben tiszta lelkiismeretet szeretnének, most segítsenek, hogy újra közvagyon lehessen, az önkormányzatok közvagyona lehessen ezekből a jelenleg magántulajdonban lévő kempingekből. Ehhez várják az érintett önkormányzatok a segítséget, én pedig az államtitkár úr válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem