ZSIGÓ RÓBERT

Teljes szövegű keresés

ZSIGÓ RÓBERT
ZSIGÓ RÓBERT földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! A Nébih központi adatbázist vezet minden hazai kis-, közepes és nagykereskedőről, beleértve azt, aki nem magyarországi előállítású vetőmagot forgalmaz vagy használ. A Földművelésügyi Minisztérium által elrendelt, március 21. és 24. között lezajló országos tavaszi ellenőrzés célja az volt, hogy kiszűrjék a hatóságok a be nem jelentett külföldi származású tételeket, illetve forgalomban lévő esetleges GMO-szennyezett tételeket. Azt is meg kell jegyeznem, hogy a szakemberek nem csupán a vetőmag-forgalmazóknál, hanem a teljes élelmiszerláncban vizsgálódtak, gazdaboltokban, áruházakban is.
A következetes és rendszeres ellenőrzéseknek és a hatékony hatósági fellépésnek köszönhetően még az országba érkezés előtt, illetve a vetés előtti időszakban szűrhetők a vetőmagtételek, ezzel biztosítható a GMO-mentes státuszunk megtartása, valamint a magyar lakosság egészségének védelme. Köszönöm képviselő úr kérdését. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem