BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Teljes szövegű keresés

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Matolcsy György, Orbán Viktor jobbkeze lebukott, bebizonyosodott, hogy a Nemzeti Bank alapítványai valójában egyszerű kifizetőhelyek, ahol 266 milliárdnyi közpénz törvénytelen felhasználásával játszadozik Matolcsy György és az MNB vezetése. Ez annyi, mint a gyermekgondozásra folyósított ellátások éves összege.
Áttekintve a költségvetés e területre szánt nevetséges számait, mondok néhány fontos területet, ahol elkölthették volna ezt a pénzt, amit Matolcsy György Polt Péter feleségének szeme láttára hagyott eltűnni a haverok zsebében. Emelhették volna, mondjuk, a családi pótlékot, amit a Fidesz a kormányzása alatt eddig egyszer sem tudott megemelni. Növelhették volna a gyermekgondozási segélyt és a gyermeknevelési támogatás összegét, ami évek óta 28 500 forint. De önök csak arra voltak képesek, hogy gyermekgondozást segítő ellátássá nevezzék át. Ehhez értenek.
Tehettek volna ebből a pénzből azért, hogy a rászorult gyermekek évi kétszeri támogatása emelkedjen. De ezt egy fillérrel nem emelték az elmúlt hat évben, most pedig majd azzal fognak kérkedni, hogy jövőre 200 forinttal többet kapnak a rászoruló gyermekek. Ennyire képesek, ezt mutatja az önök szociális érzékenysége. Mindezek mellett ki kell emelni a hozzátartozóikat otthonukban ápolók ellátását. Az ápolási díj összege messze elmarad attól, ami valójában megilletné ezeket az embereket. Öt év után 1500 forinttal emelik az ellátás összegét. Komolyan ennyire futja? Magyarország ennyire jobban teljesít?
Mindezek miatt kérdezem államtitkár úrtól: ön mire költene 266 milliárd forintot, ha egyetértene azzal, hogy a kormány többet fordítson a szociális ágazatra? Várom megtisztelő válaszát, államtitkár úr. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem