HADHÁZY SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

HADHÁZY SÁNDOR
HADHÁZY SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Emlékezzünk vissza, hogy az európai uniós tagság elnyerését követően elindult egy tervezési előkészítő folyamat, amit Baráth Etele képviselő úr irányított és vezetett, de sajnálatos módon őt elég gyorsan félreállították, pedig nagyon hasznos tudás és információ összegyűlt az ő irányítása alatt. És aztán 2006-ban valahogy kiderült az, hogy Lamperth Mónika egészen máshogy gondolkodik ezekről a kérdésekről, és ő azt mondta, hogy márpedig uniós forrás egy cent sem kerülhet akkor ellenzéki kézbe (Gőgös Zoltán: Ilyet nem mondott sose!), és ezen igazából megdöbbent mindenki. (Gőgös Zoltán: Igen, de nem így lett.) És akkor itt hallgattuk Mesterházy Attila és Gúr Nándor felszólalását, akik arról beszéltek, hogy politikai - hogy is fogalmazott? - konszenzus, politikai közmegegyezés, Gúr Nándor ezt a szót használta, mennyire elő tudja segíteni a forrás jó és pontos felhasználását. Való igaz, ez nagyon jó lenne, csak éppen erre teljesen alkalmatlan a jelenlegi baloldal vezetése.
Tisztelt Országgyűlés! Varju László azt is elmondta, hogy 2010-ben, amikor a kormány átadás-át-vétel történt, akkor több mint 3000 milliárd forint szerződéses állományt adtak át. Tisztelt Képviselő Úr! Mindenki tudja azt, hogy ezek a szerződések nem álltak meg a saját lábukon, légvárakat építettek, és igazából semmiféle biztos felhasználási lehetőséget nem nyújtottak forrásfelhasználás tekintetében, saját maguktól összedőltek, de tömegével. Úgyhogy ez a lehetőség sajnálatos módon nem állt meg számunkra.
Aztán szeretném azt is elmondani, hogy a szocialista vezetés milyen kiváló intézkedéseket tett például a mértékadó árvízszint kérdésében. 2010 márciusában született meg az a rendkívül bölcs döntés, hogy igen jelentős mértékben csökkentették az Esztergom alatti Duna-szakasz mértékadó árvízszintjét, amely kötelezően használandó tervezési alapadat volt. Csak szeretném jelezni, hogy a 2013. évi júniusi árvíz ezt a mértékadó árvízszintet nagyon megközelítette, magyarul, erre tervezni nem lehetett, kénytelenek voltunk ezt 2014-ben módosítani.
Akkor, ha azt vizsgáljuk, hogy milyen állapotokat kellett megoldani, milyen problémákat kellett kezelni, elmondható, hogy ez a kormány kiválóan teljesített akkor, amikor a teljes uniós forrást lehívhattuk. Mi a térségben megszenvedtük ezt, hiszen igen jelentős projekteket nem tudtunk útjára indítani, nem tudtunk olyan fejlesztéseket megvalósítani, amelyek számunkra létkérdések. Ilyen például a fővárosi agglomerációs közlekedés kérdése, amely még ma is igen jelentős mértékben megterheli mindennapi életünket, akár az ürömi, a 10-es út közlekedését, akár a 11-es út közlekedését említhetném.
Úgyhogy, tisztelt képviselőtársaim, van feladat előttünk bőven, azt gondolom, hogy a következő időszakban ezt meg fogjuk oldani. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem