CSEPREGHY NÁNDOR,

Teljes szövegű keresés

CSEPREGHY NÁNDOR,
CSEPREGHY NÁNDOR, a Miniszterelnökség államtitkára: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm szépen a szót. Képviselő úr, úgy látszik, a május 1-je túl közel volt, csak jobb volt, amikor négynapos ünnep volt, volt ideje kipihenni magát, mielőtt felszólal a parlamentben. (Dr. Szanyi Tibor széttárja a kezét. - Derültség a kormánypárti padsorokban. - Moraj az MSZP soraiból.)
De engedje meg, hogy pár dolgot megjegyezzek mindenképp! Az a szám, ami ön szerint nem érkezett meg Brüsszelből Magyarországra, az 1500 milliárd forint csak 2016-ban. Valóban, sok vitánk van az Európai Bizottsággal, de tudja, mi ennek az oka? Egyáltalán nincs több szabálytalanság, mint máshol, az, hogy önök rendszeresen jelentik fel Magyarországot (Közbeszólás az MSZP soraiból: Ugyan már!), szembefordulnak az országgal és az ország érdekeivel az önök politikai érdekei miatt. Lehet, hogy ez egy MSZP-elnöki kampányban megfelelő, de az országnak mindenképpen árt ez a kérdés.
A felcsúti kisvasútra kitérve: képviselő úr, azért tudott a felcsúti kisvasút megépülni (Gőgös Zoltán: Mert azt mondta a miniszterelnök!), mert önök olyan turisztikai operatív programot fogadtak el 2007-ben, ami ezt lehetővé tette. Az, hogy az MSZP számtalan alkalommal lenézi a vidéken élő magyarokat, az az oka annak, hogy önök így szerepeltek például a 2010-es országgyűlési választáson. (Dr. Józsa István: Menjetek el vasutazni!) És, képviselő úr, ha már szakmai színekben szeretne tündökölni, érdemes figyelmébe ajánlani, hogy mi a különbség a TÁMOP és a TIOP programok között, mert ön TÁMOP programokat említ akkor, amikor kórházberuházásokról beszél. TÁMOP programokból egyetlenegy kórház sem épült, sem az önök idejében, sem a mi időnkben, mert a TÁMOP egy humán fejlesztés, ami oktatást, képzést finanszíroz. (Közbeszólások az MSZP soraiból.) A TIOP az a program, ami az egészségügynek az infrastruktúra-fejlesztését fejleszti. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem