DR. JÓZSA ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): (Hangosítás.) Köszönöm szépen, elnök úr. Folytatnám az előbb megkezdett közpénzügyi ellenőrzésre történő felhívást az Állami Számvevőszék elnöke felé. Szeretném levezetni, hogy a Garancsi István érdekeltségi körébe tartozó MET-gázüzlet miért közpénz, és miért lenne arra szükség, hogy az Állami Számvevőszék ellenőrizze azt a mintegy 150 milliárdnyi átvándorolt közpénzt, ami átkerült a MET hasznába ahelyett, hogy a Magyar Villamos Műveknél csapódott volna le.
(11.20)
Azt hiszem, azt nem szükséges megindokolni, hogy az MMV Zrt. tevékenysége az ÁSZ… (Jelzésre:) Nagyon hangos? (Jelzésre a képviselő felteszi a mikrofonját.) Én nagyon hangosnak éreztem a hozzászólásomat, de lehet, hogy pont azért, mert nem volt rajtam a mikrofon.
Tehát a MET-et, kérem, ellenőrizzék, ugyanis a MET azáltal tudott behozni olcsón megszerzett ausztriai gázt, hogy egy rendelettel kijelölték őt vezetékhasználónak a HAG-vezetékre, ezt ő átadta a határ túlsó oldalán a fő MVM Zrt.-nek, és ő a miniszteri engedély birtokában áthozta a határon. A miniszteri engedélyt természetesen közcélra adták ki, hogy a stratégiai gáztárolóban legyen olcsó gáz, illetve a távfűtőműveknek legyen olcsó gáz, ezt követően érthetetlen módon, szakmai felkészületlenségre való tekintettel az MVM Zrt. újra eladta 2 forint haszonnal a MET Magyarországnak akkor már, és a MET Magyarország mintegy 30-32 forint haszonnal adta tovább. Kérem, ezt vizsgálják ki! Köszönöm. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem