LUKÁCS ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

LUKÁCS ZOLTÁN
LUKÁCS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen. Szerintem ez a típusú probléma nem áll fenn, mert gyakorlatilag a helyettes államtitkár illetményéből lehet levezetni a béreket, és 10, 20, 30, 40, 60, 70 százalékát kapják meg településtípus szerint. Tehát a kistelepülés-nagytelepülés ebből a szempontból rendben van.
Azt látom, hogy az volt a próbálkozás, hogy ne pénzt kapjanak a polgármesterek és ne a központi költségvetésből, hanem a saját bevételükből. Pedig a kistelepüléseken nagyon-nagyon kevés a saját bevétel, ebből adódóan ott nem tudták volna kifizetni, még ha akarják sem. Másfelől pedig a teljesítményhez kötik, valami kiemelkedő teljesítményhez, miközben ebben a törvényben benne van, hogy egyébként lehet jutalmat is adni a polgármestereknek. Ha ez is elfogadásra került volna, akkor kétféle jutalmat lehetett volna adni a polgármestereknek, nem pedig egyféle fizetést. Ezért azt gondolom, hogy az az első javaslat, amelynek a nagy részével egyetértettünk, kivéve, hogy ne oldjuk fel azt az összeférhetetlenséget, ami a kistelepülési polgármesterek kiszolgáltatottságát növeli, ha az visszajönne ide, akkor tulajdonképpen azt el lehetne fogadni. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)
Úgyhogy azt kérjük, hogy ezt idővel hozzák vissza…

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem