LUKÁCS ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

LUKÁCS ZOLTÁN
LUKÁCS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Hölgyeim és Uraim! Immár egy év óta negyedszer próbálkozik meg a Fidesz-KDNP frakciója azzal, hogy a kistelepülési polgármesterek juttatásait rendezze. Többször benyújtották a törvényeket. Ebből egyszer eljutott az Igazságügyi bizottságig, akik időben nem tárgyalták meg, ezért okafogyottá vált. Utána volt egy szavazásig eljutott javaslat, az nem kapta meg a kétharmadot az ismert okok miatt. Aztán volt, amikor újra benyújtották ezt a törvényt, amely a kistelepülési polgármesterek juttatásait rendezte volna, akkor eljutott a részletes vitáig, de azóta sem tudjuk, mi történt vele, egyszerűen megszűnt létezni ez a jogszabály, vagy legalábbis ennek a tárgyalása.
A lényeg az, hogy a kistelepülési polgármesterek juttatásait illene rendezni. Önök ezt többször benyújtották, de valahogy mindig visszavonják, soha nem jutnak el eddig a pontig. Illetve azt kell látnunk, hogy amikor eljutott a szavazásig, egy olyan módszert próbáltak alkalmazni, ami nem a pénzüket emelte volna meg, hanem megszüntetett volna egy összeférhetetlenségi szabályt, pontosan azt, hogy lehetett volna a kistelepülési polgármesternek a kormánytól vagy minisztertől megbízást kapnia, és ezért fizethettek volna neki. Ez akkor is vita tárgya volt, sőt a kistelepülési polgármesterek is úgy nyilatkoztak, hogy ez számukra nem megfelelő, hiszen így a kiszolgáltatottságuk növekszik, így a kormány gyakorlatilag, ha úgy tetszik, pórázra köti őket.
Ők azt szerették volna, amit mi is mondunk, hogy normális módon, a központi költségvetésből, arányosan és teljesítmény alapján ezeket a kistelepülési polgármestereket fizessük meg. Ezért azt kérdezem, mivel egy év után négyszeri próbálkozásra legutóbb most 1 óra körül vonták vissza a törvényt, hogy mikor lesz már a kistelepülési polgármesterek ügye rendezve. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem