DR. VAS IMRE,

Teljes szövegű keresés

DR. VAS IMRE,
DR. VAS IMRE, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Ezúton tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2016. június 2-án megtárgyalta a T/10723. számon benyújtott, az állami tisztviselőkről szóló 2016. évi LII. törvény hatálybalépésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 26 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be.
(A jegyzői székben Hiszékeny Dezsőt
Hegedűs Lorántné váltja fel.)
Az összegző módosító javaslat tartalmazza egyrészről az Igazságügyi bizottság indítványát, másrészről a TAB saját javaslatait, ami egy pontban pontosítja a szakbizottság indítványát. A módosítás jogtechnikai pontosításokat, illetve koherenciazavart kiküszöbölő rendelkezéseket tartalmaz a Ptk., a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló törvény, illetve a terrorizmus elleni fellépéssel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatban foglaltakra is tekintettel, valamint tekintettel arra, hogy az állami tisztviselőkről szóló törvény kihirdetésre került, így az összegző módosító javaslatban szerepel, hogy a jelen javaslat címe a ’16. évi LII. törvény hatálybalépésével összefüggő egyes törvények módosításáról szól.
A közelmúltban elfogadott, állami tisztviselőkről szóló törvény elfogadásával közelebb kerültünk ahhoz a célhoz, amelyben a közszolgálat tisztviselői számára olyan hivatásrend és ehhez kapcsolódó illetményrendszer kerül kialakításra, ahol megbecsülik a szakmai tudást.
(A jegyzői székben dr. Szűcs Lajost
Gelencsér Attila váltja fel.)
Az állami tisztviselői kar megteremtésével szükségessé vált a jogintézmény szakigazgatási jogszabályokba történő átvezetése, számos sarkalatos törvény módosításával. Kérem ezért azon ellenzéki képviselőtársaimat, akik felelősséget éreznek a közigazgatásban dolgozók iránt, most is támogassák a törvényjavaslatot, ahogyan tették azt a törvényjavaslat vagy az alapjavaslat esetén is. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem