SZILÁGYI GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Mint ahogyan azt ön is bizonyára tudja, a Jobbik folyamatosan küzd egy tisztább, átláthatóbb és korrupciómentes politikai közélet megteremtéséért. Meg akarjuk és meg is fogjuk szüntetni az elmúlt 25 év kártékony gyakorlatát, amit önök alakítottak ki közösen az MSZP-vel, és amely gyakorlat mindenkor védelmet és kiváltságokat biztosított és biztosít az országot irányító politikusoknak, hogy az esetlegesen nem törvényesen szerzett vagyonukat titokban tarthassák, és különböző trükkökkel eltitkolhassák Magyarország polgárai elől.
Mi valódi változásokat akarunk és olyan politikai közéleti szereplőket, akik nem tűrik meg maguk között az ügyeskedőket, a kétes vagyonokat gyűjtögetőket. Mi önökkel ellentétben nem a szavakban, hanem a tettekben hiszünk, az olyan tettekben, amelyek nem a politikusok kiváltságait, hanem a politikusok számonkérhetőségét és az ellenőrzését erősítik. Éppen ezért szakítottunk az önök által kialakított gyakorlattal. A Jobbik országgyűlési képviselői már 2015-ben nyilvánosságra hozták a velük egy háztartásban élő családtagjaik vagyonnyilatkozatait is, hogy az emberek megismerhessék a valódi vagyoni helyzetünket. (Balla György közbeszól.) Nyilvánosságra hoztuk, mert nincs takargatnivalónk, kedves Balla képviselő úr. Arra kértük a parlamenti képviselőket, hogy akinek hozzánk hasonlóan nincs takargatnivalója, kövesse a példánkat, és az egyébként titkos, zárt borítékban őrzött hozzátartozói vagyonnyilatkozatokat tegye nyilvánossá.
Államtitkár Úr! Az önök pártjából senki nem követte a példánkat, egyik képviselőjük sem hozta nyilvánosságra a tényleges vagyonát, még a most nagy hangon kiabáló Balla képviselő úr sem. Ebből a tényből sajnos arra kell következtetnünk, hogy önöknek van takargatnivalójuk a vagyonukat illetően. Ezen sejtésünket támasztja alá az elmúlt évben a fideszes képviselők vagyoni helyzetéhez köthető botrányok sorozata. Végeláthatatlanul sorolhatnánk a vagyonnyilatkozatokhoz kapcsolódó botrányos ügyeket a rejtélyes házakról, amelyek maguktól nőnek vagy a rejtélyes cégekről, amelyek ugyan elvileg a képviselőé, de valójában mégsem az övé, csak megengedte, hogy a nevét használják, és még sorolhatnánk. Ha nem titkolnák a vagyonukat, akkor most tudhatnánk, hogy L. Simon László feleségének honnan volt 280 millió forintja földvásárlásra, vagy megérthetnénk, hogyan tud Győrffy Balázs 260 milliós banki hitele után havi 2-3 millió forint törlesztőrészletet fizetni az 500 ezer forintos nettó fizetéséből. Államtitkár Úr! A Jobbik képviselői az idén, 2016-ban is nyilvánosságra hozták családtagjaik vagyonnyilatkozatait, ezzel immár megteremtve azt a lehetőséget is, hogy össze lehessen hasonlítani, az elmúlt egy év alatt bekövetkezett vagyonváltozások összhangban vannak-e a keresetünkkel. Kérdezem tisztelt államtitkár urat, kezdeményezik-e, támogatják-e, hogy a Fidesz országgyűlési képviselői is nyilvánosságra hozzák a velük egy háztartásban élő családtagjaik vagyonnyilatkozatát, vagy továbbra is van takargatnivalójuk. Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem