TÁLLAI ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Egy pillanatra térjünk már vissza a letelepedési kötvény értékesítésére! Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága az, amely meghatározta a törvény alapján a bírálati szempontokat, amelyek nyilvánosak. Tehát ön is olvashatta, nyilván ezért tud róla beszélni. A győztest, a nyertest mindig nyilvános pályázat után hirdeti ki és dönt róla a Gazdasági bizottság. Tehát pályáztatás alapján történik. A döntés pedig, miután a Gazdasági bizottság hozza nyilvános eljárásban, az is nyílt, hiszen az ellenzéki képviselők ugyanúgy részt vesznek a döntési eljárásban. És ebben az esetben minden esetben olyan cég indulhat, ahol egyértelműen tudjuk, tudja a döntéshozó, hogy kik a tulajdonosok, hiszen erről nyilatkozni kell, illetve a bizottsági adatok, céginformációk alapján az a nyilatkozat ellenőrizhető. Tehát azt gondolom, hogy ebben a tekintetben nem igazak azok a vádaskodások, hogy itt valamiféle zárt és titkos eljárásban történik a kiválasztás.
Azt gondolom, azzal, hogy magyar államkötvényt vagy más értékpapírt olyan cég is értékesíthet, amelynek ismert, közvetetten ismert magánszemély lehet a tulajdonosa, ez, azt gondolom, nem jogszerűtlen és nem törvénytelen. Tehát az a fontos, hogy az értékpapír értékesítése az állam érdekeit szolgálja, és ezért az állam külön jutalékot és más egyéb díjat nem fizet az értékpapír-forgalmazónak. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem