DR. POLT PÉTER

Teljes szövegű keresés

DR. POLT PÉTER
DR. POLT PÉTER legfőbb ügyész: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Ön egy konkrét, de még mindig folyamatban lévő ügyre kérdezett rá. Hadd mondjam azt, ami egyébként az előző válaszomból időhiány miatt kimaradt, mindig várjuk meg, hogy mi lesz az ügyben a jogerős döntés, sőt még lehet, hogy rendkívüli jogorvoslat is következik a jogerős döntést követően.
Ami a konkrét kérdést illeti: úgy vélem, abból kell kiindulni, hogy a jelenlegi szabályozás szerint a felettes ügyészségnek joga van felülbírálni az alatta lévő ügyészség munkáját, és joga van a döntését megváltoztatni. A jelen esetben is így történt. Ebben az ügyben a minősítés kérdésében és a minősítés következtében a büntetés kérdésében is ellentmondásos vélemények alakultak ki az ügyészségen belül, mint ahogy az ügyészség és az elsőfokú bíróság között is. A szakmai véleményét mindenki fenntartotta, és ennek a következménye lett az, hogy a felettes ügyészség végül a jogkörével élve visszavonta az ön által említett fellebbezést. Ugyanakkor másodfokon folytatódik az ügy, védelmi fellebbezés folytán a bíróság vizsgálni fogja azokat a körülményeket, amelyeket az ügyész egyebekben az eredeti fellebbezésében megjelölt. Úgy vélem, hogy a tárgyalás eredményéhez képest az ügyész majd a másodfokú eljárásban nyilatkozni fog arról, hogy melyik álláspont az, amit végül is helyesnek tart. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem