TÁLLAI ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A Fidesz-kormány egyértelmű célja a nyugdíj reálértékének megőrzése kérdésében, nem ígérgetünk feleslegesen, nem emelgetjük a nem létező gazdasági növekedésből a nyugdíjakat, hanem azt mondjuk, hogy a nyugdíjak értékét fokozatosan meg fogjuk őrizni, meg fogjuk védeni. Tessék megnézni, a Fidesz-kormány tevékenysége alatt ez a kormányzati célkitűzés minden évben teljesült. Nem úgy az önök idején, hiszen a szocialista kormányok alatt körülbelül fele időben csökkent a nyugdíjak reálértéke. Míg az egyik évben nőtt, a másik évben csökkent, összességében a kormányzást a nyolc évük alatt úgy fejezték be, hogy az egyenleg körülbelül nulla volt. Tehát amikor itt feláll és bírálja a Fidesz-kormányt a nyugdíjpolitikája miatt, akkor úgy gondolom, ennek semmi alapja nincsen, hiszen önök vették el a 13. havi nyugdíjat, és ezáltal jelentősen lecsökkentették a nyugdíjasoknak járó juttatásokat. Míg a Fidesz-kormányzás alatt 21,1 százalékkal növekedtek a nyugdíjak, ennek a reálértéke mintegy 8,8 százalék, ami éppen kompenzálja az önök által elvett 13. havi nyugdíjat.
De ne feledje el, hogy más intézkedések is történtek a nyugdíjasok számára. Említeném a rezsicsökkentés döntését, illetve annak a mértékét, ami jelentős nyugdíj-megtakarítást hozott az érintett nyugdíjasoknak, és az áfacsökkentés is különösen hat a nyugdíjasokra, hiszen alapvető élelmiszert többet vásárolnak. Nem fog ez másképp történni a 2017. évben sem. Meg fogjuk őrizni a 2017. évben is a nyugdíjak reálértékét. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem