KORÓZS LAJOS

Teljes szövegű keresés

KORÓZS LAJOS
KORÓZS LAJOS (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a hétvégén, a szakmák éjszakáján jelentette be, hogy 0,9 százalékos nyugdíjemelésre számíthatnak jövőre az idős honfitársaink. Gondolom, azért éjszaka jelentette be, mert nappal leégett volna a képéről a bőr.
Nap mint nap látjuk a propagandában, hogy Magyarország jobban teljesít, és azt is látjuk, hogy a jobban teljesítés következtében immáron hatodik éve egy huncut fillérrel nem emelkedett az öregségi-nyugdíj-minimum mértéke, miközben a múlt évben két ilyen indítványt is tettünk, mind a kétszer a fideszes többség leszavazta a bizottságban is és a parlamentben is.
Azt mondja, hogy Magyarország jobban teljesít, ugyanakkor ebben a jobban teljesítő kiadványban éppen a minimálbér oldalán foglalkozik a nyugdíjakkal, de nem beszél arról, hogy ebben évben is csak 1,6 százalékos nyugdíjemelés volt, nem beszél arról, hogy kétszer leszavazták, ahogy említettem, az öregséginyugdíj-minimum 50 ezer forintra való emelését, és nem beszél arról, hogy közel 200 ezer embert már kiraktak teljes mértékben a nyugdíjrendszerből, és nem beszél arról, hogy nap mint nap nyomorgatják a rokkantakat, megalázva őket. Ha jobban teljesít Magyarország, mondja, államtitkár úr, miért van az, hogy több százezer idős honfitársunk még mindig nyomorog? Ha Magyarország jobban teljesít, mondja, államtitkár úr, miért van az, hogy több százezer idős ember nem tudja megfelelően fűteni a lakását; és miért van az, hogy az ételosztásokon több százan, sőt több ezren idős emberek állnak sorba egynapi meleg ételért? Megtisztelő válaszát várom. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)
(14.20)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem